Hoeilaart eert Marc Sleen met grote wafelenbak

Striptekenaar en Hoeilander ridder Marc Sleen is zondag overleden, thuis in Hoeilaart. Op 30 december zou hij 94 jaar geworden zijn. Marc Sleen had een hechte band met de gemeente waar hij meer dan zestig jaar heeft gewoond en waarvan hij zich sinds 2011 ereburger mocht noemen.

Het rouwregister ligt in de hal van het gemeentehuis. Tekenen kan tijdens de werkuren, van maandag tot en met vrijdag tussen 8.15 en 16 uur, donderdag tot 19 uur, maar niet op zaterdag, zondag en feestdagen.

Zaterdag 12 november vindt de uitvaartplechtigheid plaats, om 12 uur in de Sint-Clemenskerk. De plechtigheid kan gevolgd worden op groot scherm op het pleintje voor het GC Felix Sohie. Op die manier wil het gemeentebestuur iedereen de kans geven om de begrafenis te kunnen volgen, aangezien een grote volkstoeloop verwacht wordt.

Rond 13 uur begint de grote wafelenbak. Iedereen kan aan de grote tafels aanschuiven in het GC Felix Sohie. Marc's IJs en bakkerij Vandervaeren zorgen voor het deeg voor zo'n duizend wafels, de verenigingen bakken. Verenigingen die willen bakken, laten dat vooraf weten aan de dienst Vrije Tijd (tel. 02 657 05 04). Zij brengen zelf wafelijzers, pollepels en kommen mee. De gemeente financiert het beslag, de suiker en de slagroom. De wafels worden gratis aangeboden (1 per persoon).

Voor de begrafenis is er extra-parking voorzien in de Marcel Félicéstraat en de Brusselsesteenweg (tot J. Delcordestraat - eenrichtingsstraat naar de Ring toe) en in de J.B. Charlierlaan (tussen kruispunt en postkantoor).  Het verkeer komende vanuit Overijse wordt via de Willem Eggerickxstraat rond het park omgeleid.

Er is een laatste groet voorzien op vrijdag 11 november van 13 tot 17 uur in het Uitvaartcentrum Coorevits-Rosier, Brusselsesteenweg 560 te Jezus-Eik (Overijse).

Contact en openingsuren

Dienst Vrije Tijd
Gemeenteplein 39
1560 Hoeilaart
Telefoon: 
02 657 05 04
E-mailadres: 
vrijetijd [at] hoeilaart.be
Huidige openingsuren
Vandaag open van 9:00 tot 12:00
Morgen open van 9:00 tot 12:00
Een afspraak maken wordt ten stelligste aangeraden.

Alle openingsuren

Vertel het verder