Hoeilaart geeft

Rode Kruis-Vlaanderen zorgt het hele jaar door voor veilig en voldoende bloed, plasma en bloedplaatjes. Met dank aan donoren in heel Vlaanderen. Ook in Hoeilaart.

Omdat jij of je buurman het misschien ooit nodig heeft

Wist je dat er 70 procent kans is dat iemand ooit een bloedproduct nodig heeft? Dat geldt dus ook voor jou of je buurman. Op dit moment geeft maar 3 procent van alle Vlamingen bloed, plasma of bloedplaatjes. En daar wil Rode Kruis-Vlaanderen verandering in brengen. Als in 2020 vier procent van de bevolking doneert, dan zijn er meer donoren om de bloedvoorraad op peil te houden.

Hoeveel geven wij?

Het Rode Kruis roept elke stad en elk dorp op om er samen voor te zorgen dat we dat extra procent halen. Vandaag telt Hoeilaart 242 donoren. Dat is mooi, maar het kan altijd beter.

Help jij mee om van Hoeilaart het vrijgevigste dorp te maken? Kom dit jaar minstens één keer bloed, plasma of bloedplaatjes geven. Vraag familie of vrienden of ze mee willen doneren om zo naar 1 procent meer bloed, plasma en bloedplaatjes te gaan in onze gemeente. Op rodekruis.be/onsdorpgeeft vind je een interactieve kaart waarop je kan zien hoeveel donoren er al zijn in onze gemeente (*). Ga jij mee de uitdaging aan om daar tegen eind dit jaar één procent bij te doen?

(*) Het totale aantal inwoners waar rekening mee gehouden wordt, zijn de Hoeilanders die in aanmerking komen om donor te mogen zijn dwz de Hoeilanders ouder dan 18 jaar.

Waar doneren?

In Hoeilaart vindt de eerstvolgende bloedinzameling plaats op dinsdag 4 februari, 18 uur tot 20.30 uur in het GC Felix Sohie.

Waar je gaat doneren is niet belangrijk voor de statistieken van je woonplaats. Rode Kruis-Vlaanderen kijkt immers naar je woonplaats en niet naar waar je je goede daad hebt gedaan. Je kan dus met een gerust hart in een buurgemeente of in een van de donorcentra van Rode Kruis-Vlaanderen gaan doneren. Kijk op rodekruis.be/bloed waar en wanneer je kan gaan doneren.

Vertel het verder