Hoeilaart investeert in mobiele camera's

06.04.2021 - Hoeilaart is een veilige gemeente. En dat wil het lokaal bestuur graag zo houden. Toch heeft de gemeente ook te kampen met druggebruik, dealen, illegale wapendracht, geluidsoverlast en sluikstorten. Om deze zaken beter in kaart te brengen en aan te pakken, werden er nu mobiele camera’s geplaatst.

Vooral het centrum rondom de Mariënparking, SJC Koldam en het Jan van Ruusbroecpark zijn aantrekkingspolen voor heel wat jongeren uit Hoeilaart en omgeving. Helaas vinden ook personen met slechte bedoelingen de weg naar deze locaties. Voor de veiligheid van de inwoners en bezoekers werden op de Mariënparking en aan SJC Koldam nu mobiele camera’s geplaatst die ook kunnen worden ingezet op andere locaties waar overlast zich voordoet. De camera’s werden alvast tot eind dit jaar gehuurd.

Bewijslast in rechtbank

Door die bijkomende beelden kan de politie fenomenen in kaart brengen en daders identificeren. Ze zullen ook gebruikt worden als bewijslast tegen daders van strafbare feiten in de rechtbank. Alleen de politie kan de beelden raadplegen.

 

Contact en openingsuren

Technische dienst
Jan van Ruusbroecpark
1560 Hoeilaart
Telefoon: 
02 658 28 70
E-mailadres: 
technischedienst [at] hoeilaart.be
Huidige openingsuren
Vandaag gesloten
Morgen gesloten
Een afspraak maken wordt ten stelligste aangeraden. Op donderdag tussen 16 en 19.30 uur kan je op deze dienst ook terecht op afspraak.

Alle openingsuren

Vertel het verder