Hoeilaart nummer 1 in Zenneland

De Stappenclash, een campagne om zoveel mogelijk mensen aan het bewegen te zetten, is achter de rug. Met 89 deelnemers, 28.034.388 stappen en een totale afstand van 19.624 km, behaalde Hoeilaart de eerste plaats in de regio, en de vijfde plaats van de 98 Vlaamse gemeenten tussen 10.000 en 20.000 inwoners.

Het regionaal gezondheidsverband Logo Zenneland reikte op 11 juni in Wemmel de prijzen uit. Hoeilaart ging daar ook aan de haal met de trofee van origineelste actie voor haar zoektocht naar stapgraffitis. Met deze zoektocht en andere acties motiveerde de gemeente de Hoeilanders om in de maand mei extra stappen te zetten. Ook aan het belonen van de deelnemers heeft de gemeente gedacht.

Stappenkampioen van Hoeilaart werd Pascale Wallaert die maar liefst 944 km of 1.348.569 stappen zette. Op het podium wordt zij bijgestaan door Jacques Vanhoutte en Jean-Pierre De Weyer. Zij ontvangen van de gemeente een pakket van Oxfam wereldwinkel, en een waardebon ter waarde van 10 euro te besteden bij Hoeilaartse groente- en fruithandelaars.

Ook de 27 volgende Hoeilanders in de rangschikking krijgen een waardebon om gezond te spenderen: van 10 euro (4e-10e plaats), 5 euro (11e-20e plaats) of 3 euro (21e-30e plaats).

Om alle deelnemers te bedanken én te blijven inzetten op gezondheid organiseert de gemeente in het najaar een sessie rond de beweegdriehoek en het integreren van bewegen in je dagdagelijkse leven, ook in de winterperiode.

Voor meer foto's: klik hier.

Vertel het verder