Hoeilaart ontving nieuwe inwoners

Elk jaar nodigt de gemeente Hoeilaart haar nieuwe inwoners op het gemeentehuis uit. Dit jaar viel de ontvangst samen met de feestelijke opening van het Gemeenteplein.

Cijfers

Sinds 1 september 2016 kwamen er zo’n 606 nieuwe Hoeilanders bij, afkomstig uit 42 verschillende landen.

TOP 10 herkomst - periode 1/9/2016 - 1/9/2017:
- uit andere Belgische gemeente: 370
- uit Nederland: 26
- uit Polen: 20
_ uit Duitsland: 18
- uit Brazilië: 17
- uit Roemenië: 13
- uit Portugal: 12
- uit Italië: 11
- uit Spanje: 9

In dezelfde periode verhuisden 624 mensen uit Hoeilaart. Momenteel telt de gemeente 11.196 inwoners.

Deelnemers

De nieuwkomers van het voorbije jaar kregen een uitnodiging in de bus voor de wederzijdse kennismaking op zaterdag 2 september.Tachtig personen gingen op de uitnodiging in. Ongeveer de helft van de deelnemers waren Belgen (39). Daarnaast waren nog 18 andere nationaliteiten vertegenwoordigd.

Programma

De nieuwkomers werden om 10.30 uur in het GC Felix Sohie verwacht. Na het introductiefilmpje ‘Hoeilaart’, gedraaid door Hoeilanders Dennis Lauwers en Lien Moyson en ingesproken door Hanne Decoutere, bezochten de deelnemers de bib, de balie van het gemeenschapscentrum en een folderstand van de verenigingen en de gemeentelijke diensten. Zo maakten zij kennis met wat het Hoeilaartse gemeenschapsleven te bieden heeft en worden ze aangemoedigd om eraan deel te nemen.

Naar goede gewoonte werden ze ’s middags op het gemeentehuis getrakteerd op belegde broodjes, echte Hoeilaartse kaastaart, zoete Hoeilaartse druiven, druivensap en schuimwijn. Na de receptie ging de kennismakingsronde verder, met een boswandeling in Groenendaal. Rond 15.30 uur waren ze terug in het dorpscentrum, op tijd voor het openingsfeest van het nieuwe Gemeenteplein.

Twee animatoren ontfermden zich de hele dag over de kinderen, die een bezoek brachten aan het kinderhoekje in de bib, gingen spelen in het speeltuintje in het park, en mochten tekenen, kleuren, papier plooien, … in de raadzaal van het gemeentehuis.

De kindergemeenteraad was vertegenwoordigd door burgemeester Cyril Hausman, schepen Hélène Foret en raadsleden Aagje Vandenput en Sanne Van Mullem.

Foto’s: www.hoeilaart.be/fotoalbum.

Vertel het verder