Hoeilanders krijgen wijkbus

Goed nieuws voor minder mobiele inwoners en inwoners die de wagen liever aan de kant laten staan! Om de mobiliteit van de wijkbewoners te verbeteren, lanceert het gemeentebestuur binnenkort een nieuw proefproject: de gratis wijkbus.

Niet alle Hoeilaartse wijken worden bediend door het bestaande openbaar vervoer. Het gemeentebestuur stelde de laatste jaren herhaaldelijk de vraag, maar De Lijn zag het niet zitten om de busroutes door Hoeilaart te herbekijken en meer wijken te ontsluiten. Daarom nam de gemeente het initiatief om op eigen kosten een wijkbus in te schakelen.

De wijkbus zal binnenkort op woensdag, vrijdag en zaterdag in vier lussen door Hoeilaart rijden, en zo de wijken onderling en met het centrum verbinden. Langs de routes worden verschillende vaste haltes voorzien. Iedereen kan gratis meerijden.

Vanuit de wijken worden onder meer het Gemeenteplein (met zijn handelszaken, banken, GC Felix Sohie, vrijdagmarkt en bushaltes van De Lijn), de woonzorgsite, het gemeentehuis en het treinstation Hoeilaart met de wijkbus bereikbaar. De woonzorgsite wordt door twee lussen bediend.

Om te beginnen zal het gemeentebestuur de bus op proef laten rijden en tijdens deze proefperiode wordt het gebruik gemeten. Het is de bedoeling om na evaluatie van de gebruikscijfers en de routes, de bus op de meest doeltreffende manier op lange termijn te blijven inleggen.

De precieze startdatum, de routes, de halteplaatsen en de uurregeling worden nog tijdig aan alle inwoners gecommuniceerd.

 

Contact en openingsuren

Technische dienst
Jan van Ruusbroecpark
1560 Hoeilaart
Telefoon: 
02 658 28 70
E-mailadres: 
technischedienst [at] hoeilaart.be
Huidige openingsuren
Vandaag open van 8:15 tot 12:00
Morgen gesloten
Op donderdag tussen 16 en 19.30 uur kan je op deze dienst ook terecht op afspraak.

Alle openingsuren

Vertel het verder