Inschrijven voor het middelbaar onderwijs

Van 11 tot 22 maart organiseren alle zeven secundaire scholen van de onderwijsregio Overijse, Tervuren, Wezembeek-Oppem en Zaventem het aanmelden voor het eerste jaar van het secundair onderwijs netoverschrijdend en digitaal. Dat is een unicum voor onze streek en is vooral bedoeld om in een aantal scholen kamperende ouders te vermijden en iedereen dezelfde kansen te bieden.

Aanmelden kan via http://aanmelden.school. Het systeem houdt rekening met de schoolvoorkeur(en) en eventuele broers en zussen op school. Daarnaast speelt ook de toevalsfactor een rol. Of je je nu de eerste of de laatste dag van de aanmeldperiode aanmeldt, elk kind heeft dezelfde kans op de school van hoogste voorkeur. Door digitaal aan te melden worden de beschikbare plaatsen op een objectieve en transparante manier verdeeld.

De aanmeldperiode loopt van maandag 11 maart tot en met vrijdag 22 maart. De communicatie van de toewijzingen is gepland op woensdag 3 april. De effectieve inschrijving op school van de toegewezen leerlingen volgt dan tussen woensdag 24 april en vrijdag 17 mei. De vrije inschrijvingen starten op maandag 20 mei.

Vertel het verder