Jeugdboekenmaand in de bib

In de bib valt er altijd wat te beleven, maar als het Jeugdboekenmaand is, nog veel meer. Thema is dit jaar Vrienden voor altijd.

Er zijn goede vrienden, beste vrienden, nieuwe vrienden en oude vrienden, verloren en vergeten vrienden, voorlopig onbekende vrienden, vrienden voor heel even en vrienden voor altijd. Ze worden allemaal uitgenodigd om een bladzijde in te vullen in het grote vriendenboek van de bib. Bij de jeugdboekenmaandstand liggen blanco bladzijden om mee te nemen. Vul je boeken-top 3 aller tijden in en antwoord op vragen als 'Wat zijn je favoriete personages?' en 'Welke dromen heb je voor de bib?'. Breng je bladzijde voor eind maart binnen want dan gaan alle inzendingen naar de boekbinder. Het resultaat zal nadien in de bib te bewonderen zijn.

Jeugdboekendag

De hele Jeugdboekenmaand worden boekenvrienden in de kijker gezet. Zaterdag 16 maart wordt een extrafeestelijke dag, met verwennerijen, keiveel nieuwe boeken en twee coole workshops. Je gaat gezellig retro vriendschapsbandjes knutselen (om zelf te dragen en uit te delen aan al je vrienden) maar ook stapjes zetten in de virtuele realiteit. Breng maar bff’s mee want je gaat er alles leren over VR-apps en zelf VR-brillen maken! Beide workshops kunnen doorlopend bezocht worden tussen 10 en 13 uur in de bib.

Voorleesaperitiefje

De maand wordt feestelijk afgesloten op zaterdag 30 maart met een Voorleesaperitiefje. Deze keer niet alleen mooie verhalen, maar ook toverboekjes. Alle kleuters zijn van 10.30 tot 12 uur welkom met hun beste vriendje! Zijn toegelaten: echte vriendjes, knuffelvriendjes en boekenvriendjes.

Contact en openingsuren

Bib Hoeilaart
Gemeenteplein 39, Gemeenschapscentrum Felix Sohie
1560 Hoeilaart
Telefoon: 
02 657 17 44
E-mailadres: 
bib [at] hoeilaart.be
Huidige openingsuren
Vandaag open van 13:00 tot 17:00
Morgen open van 16:00 tot 19:00
Alle openingsuren

Vertel het verder