Jij kiest de naam!

Een naam die de Hoeilanders leuk vinden, die goed bekt en handig gebruikt kan worden voor de hele site. Zo’n naam moet het nieuwe sport- en jeugdcentrum krijgen. Van maandag 26 augustus tot en met 8 september konden alle Hoeilanders meestemmen.

Iedereen mocht suggesties insturen en een vijftigtal mensen deed dat. Vertegenwoordigers van de sportraad, jeugdraad en seniorenraad maakten een eerste selectie waaruit het gemeentebestuur vier namen aan heel Hoeilaart voorlegde.

  • Sport- en jeugdcentrum ’t Speelveld - ‘Speel’: verwijst naar spel en sport(spel). ‘Veld’: verwijst naar de site.
  • Sport- en jeugdcentrum Den Doender - Het nieuwe centrum is een plaats van actie, van spel en sport, waar een ‘doender’ zich kan uitleven. De naam verwijst ook naar de bijnaam van de Hoeilanders, de Doenders.
  • Sport- en jeugdcentrum De Sprint - Jeugd en sporters trekken er de sprint, sportief en toekomstgericht.
  • Sport- en jeugdcentrum Koldam - Koldam is de naam van het ‘oude’ jeugdcentrum en hoort bij de geschiedenis van deze plek. In de 14de eeuw weten we dat er zich tussen de Molenvijver en de Middenvijver in de IJse kolken voordeden. Er werd dan ook een dam gebouwd ('kolkdam'). Op oude kaarten wordt de Middenvijver als Col(s)damvijver aangeduid.

Benieuwd wat het wordt!

Contact en openingsuren

Communicatiedienst
Jan van Ruusbroecpark z/n
1560 Hoeilaart
Telefoon: 
02 658 28 48
E-mailadres: 
communicatie [at] hoeilaart.be
Huidige openingsuren
Vandaag open van 8:15 tot 12:00
Morgen open van 8:15 tot 12:00
Op donderdag tussen 16 en 19.30 uur kan je op deze dienst ook terecht op afspraak.

Alle openingsuren

Vertel het verder