Kaastaartenwedstrijd groot succes

Om in de sfeer van het Druivenfestival te komen, houden de organisatoren jaarlijks een kaastaartenwedstrijd. De wedstrijd kende dit jaar een absoluut hoogtepunt met maar liefst 27 deelnemende kaastaarten.

De wedstrijd paste helemaal in het thema ‘Om van te snoepen’. En dat deden de zeventien juryleden tot hun buikje rond was. Na vakkundig gesmak kwam de jury uiteindelijk tot een onbetwistbaar verdikt. De juryleden beoordeelden elke taart met maximum 10 punten op uitzicht en 20 punten op smaak.

Acht keukenprins(ess)en zochten naar hét recept om dé authentieke kaastaart van 2019 te bakken, en de heerlijke kaastaart van Marieke Van Assche (82 %) won. Zij ontving een aankoopbon ter waarde van 125 euro te spenderen bij de Hoeilaartse handelaars. Op de tweede plaats eindigde Yano De Laet (74 %). Nadine Desmaels sleepte de bronzen medaille in de wacht (73 %).

Van de negentien kaastaarten die deelnamen in de categorie creatieve kaastaart, won de kaastaart van Jana Olieslaeger (76 %). Ook zij kreeg een aankoopbon van 125 euro. Tweede en derde werden Jan Van Assche (73 %) en Christa De Beck (71 %).

Tijdens het Druivenfestival kan iedereen op zaterdag en zondag terecht in de kasteelhoeve voor nog meer kaastaartenplezier verzorgd door Chiro, hoeilander.be en Davidsfonds.

 

 

 

Contact en openingsuren

Dienst Vrije Tijd
Gemeenteplein 39
1560 Hoeilaart
Telefoon: 
02 657 05 04
E-mailadres: 
vrijetijd [at] hoeilaart.be
Alle diensten van gemeente en OCMW werken tot en met 17 juli op afspraak. Je kan een afspraak maken bij het Onthaal (tel. 02 658 28 40) of via afspraak@hoeilaart.be. Vermeld je naam en de reden waarom je een afspraak wil.

Vertel het verder