Klimaatmobiel zes weken op Gemeenteplein

De Klimaatmobiel van de gemeente, 3Wplus en het Klimaatnetwerk Vlaams-Brabant staat in september en oktober zes weken op het Gemeenteplein. Ga langs voor gratis advies over alles wat met duurzaam wonen te maken heeft. Ook is het mogelijk om een warmtescan van je woning aan te vragen.

In tijden van stijgende energieprijzen is het interessant om na te gaan welke energierenovaties je aan je woning kan uitvoeren. Energie besparen is overigens niet enkel goed voor je portefeuille maar ook voor onze planeet. Met zo’n energierenovatie beginnen, is echter niet vanzelfsprekend. In de Klimaatmobiel kan je terecht voor hulp.

De Klimaatmobiel: wat is dat?

  • De Klimaatmobiel is een informatiepunt waar iedereen terecht kan voor gratis advies over duurzaam renoveren, energie besparen, isoleren, zonnepanelen, de digitale energiemeter, premies en subsidies, ...
  • Iedereen kan voor slechts 40 euro een warmtescan aan te vragen. Daarbij gaat een energiedeskundige tijdens de winterperiode in de woning met een warmtebeeldcamera na waar er precies warmte verloren gaat, gevolgd door een rapport met sprekende beelden en tips.
  • Voor wie concrete plannen heeft om energierenovaties uit te voeren door te BENOveren (‘beter renoveren’), is er het BENOvatietraject. Deze grondige screening van de woning resulteert in een rapport met een overzicht van mogelijk te nemen maatregelen en de kostprijs ervan. Ook verdere begeleiding bij de renovatie is hierin vervat.

De Klimaatmobiel: waar staat die?

  • van 9 september tot 18 oktober op het Gemeenteplein

De Klimaatmobiel: wanneer geopend?

  • woensdag van 12 tot 15 uur
  • donderdag van 16 tot 19 uur
  • vrijdag van 9 tot 12 uur

De Klimaatmobiel: contact

 

Vertel het verder