Kraantjeswater, een luxe in huis!

Drink jij wel eens kraantjeswater? Waarom zou je het niet doen? Het is het milieuvriendelijkste drankje dat er bestaat. Het wordt zonder transport en zonder verpakking bij jou thuis geleverd. Bovendien is kraantjeswater gezond. Het wordt op meer dan 60 kwaliteitseisen gecontroleerd en is daarmee het strengst gecontroleerde voedingsmiddel in Vlaanderen.

Luxe in huis

Vandaag beschikt 10 % van de wereldbevolking nog steeds niet over drinkwater in zijn nabije omgeving. Wij Belgen hebben meer geluk. Hier is kraantjeswater een gezond en ecologisch alternatief voor andere dranken. En het is elke dag, 24 uur op 24, beschikbaar. Kraantjeswater drinken is zowel voor onze eigen portemonnee als voor het milieu veel voordeliger. Met een draai aan de keukenkraan les je je dorst! En toch behoort België wereldwijd tot de landen met de hoogste flessenwaterconsumptie. In de maand mei proberen we in het kader van ‘Plasticvrij Mei’ zo weinig mogelijk plastic te verbruiken. Wegwerpplastic is namelijk een wereldwijd probleem. Elke minuut komt er een volle vrachtwagen plastic in onze zeeën bij. De eenvoudigste manier om minder plastic te verbruiken? Simpelweg meer kraantjeswater drinken!

Wij schakelden over! En jij?

Onze gemeente kiest voor een gezond en milieuvriendelijk drankbeleid en ondertekende het gemeentecharter van drinKraantjeswater. Hiermee engageren wij ons als gemeente om enkel kraantjeswater te schenken in de gemeentelijke gebouwen, het drinken van kraantjeswater aan te moedigen en verpakkingsafval te voorkomen door het gebruik van hervulbare drinkbussen te stimuleren. En jij? Laat jij flessenwater en andere dranken voortaan wat vaker aan de kant staan?

Ga ook met jouw school, vereniging, organisatie of horecazaak het engagement aan om meer kraantjeswater te drinken. Onderteken het charter en geniet van de voordelen!

Meer info en tips vind je op www.drinkraantjeswater.be

Contact en openingsuren

Milieudienst
Jan van Ruusbroecpark
1560 Hoeilaart
Telefoon: 
02 658 28 75
E-mailadres: 
milieu [at] hoeilaart.be
Huidige openingsuren
Vandaag gesloten
Morgen open van 8:15 tot 12:00
Op donderdag tussen 16 en 19.30 uur kan je op deze dienst ook terecht op afspraak.

Alle openingsuren

Vertel het verder