Laat je vaccineren! Ok, maar waar, wanneer en hoe?

17-02-2021 - Ook jij hebt waarschijnlijk heel wat vragen over de vaccinaties tegen COVID-19. Wanneer ben ik aan de beurt? Krijg ik een uitnodiging? ... Dat is normaal. We hebben echter nog niet op alle vragen een antwoord. Weet dat we er de komende weken alles aan doen om de onduidelijkheid zoveel mogelijk weg te nemen.

Wat weten we wel al?

Het vaccinatiecentrum in de Markthal krijgt stilaan vorm. Alle inwoners van Overijse, Hoeilaart en Tervuren zullen hier tussen maart en oktober terecht kunnen om een vaccin te krijgen. Op dit moment is de voorziene startdatum 22 februari. Om dan te kunnen starten zijn we echter afhankelijk van de verstuurde uitnodigingen én van de levering van de vaccins. Die verantwoordelijkheid ligt niet bij de gemeenten. De hogere overheid heeft wel al bepaald wie er eerst aan bod komt en we krijgen binnenkort ook meer nieuws over de timing van de vaccins.

We doen er ondertussen alles aan om goed na te denken over veiligheid, parkeermogelijkheden, voldoende fietsenstallingen, openbaar vervoer, vervoer voor minder mobielen, … Ook voor mensen met specifieke beperkingen die al dan niet een begeleider nodig hebben, zoeken we naar een zo vlot mogelijk verloop van de vaccinatie.

Op de website www.laatjevaccineren.be vind je alle algemene informatie over de vaccinatie. Voor specifieke vragen over het vaccinatiecentrum in Overijse kan je terecht bij de infolijn 02 713 87 10.  De website www.vaccinmarkthal.be komt binnenkort ook online, daar zal je zeker ook de laatste ontwikkelingen kunnen volgen.

Dank je wel vrijwilliger!

Je hebt je al opgegeven om mee te werken in het vaccinatiecentrum? Dankjewel daarvoor! We zijn jou niet vergeten. Het vraagt echter heel wat tijd om de juiste puzzel voor personeelsinzet te leggen. Je mag zeker de komende weken een bericht verwachten over hoe en waar we jouw hulp kunnen gebruiken.

Wil je je nog graag aanmelden als vrijwilliger? Neem een kijkje op www.eerstelijnszone.be.

Nog even geduld …

We weten dat jouw geduld al heel erg op de proef is gesteld. Als we zien wat er al gerealiseerd is op zo’n korte tijd in de Markthal, dan geeft dat vertrouwen. Hou dus nog even vol, wacht op jouw uitnodiging en laat je vaccineren van zodra dat kan.

Vertel het verder