Mammobiel in Hoeilaart

Van donderdag 7 november tot en met vrijdag 15 november 2019 staat de mammobiel in het Jan van Ruusbroecpark voor het tweejaarlijkse bevolkingsonderzoek van de Vlaamse overheid. Vrouwen kunnen er een gratis borstonderzoek laten uitvoeren.

Alle vrouwen tussen 50 en 69 jaar die in de laatste twee jaar geen screeningsmammografie ondergingen, kregen hiervoor een persoonlijke uitnodiging van het Centrum voor Kankeropsporing.

In de uitnodiging wordt een afspraak voorgesteld. Komt de voorgestelde afspraak je niet goed uit? Bel dan het nummer 0800 60 160 om een nieuwe afspraak te maken, in Hoeilaart of elders in de mammobiel. Bellen kan elke werkdag van 9 tot 12 en van 13 tot 16 uur.

Met de uitnodigingsbrief die je thuis ontvangt of met een voorschrift van je (huis)arts kan je voor je tweejaarlijkse mammografie ook bij een radioloog terecht.

In 2017 nam in Hoeilaart ongeveer 37 % van de doelgroep aan de screeningsactie deel. Dat kan nog beter! Borstkanker is de meest voorkomende vorm van kanker bij vrouwen. Een screeningsmammografie spoort de ziekte vroegtijdig op en vergroot de kans op genezing.

Voor meer informatie over kankeropsporing contacteer je best je huisarts of gynaecoloog of het Centrum voor Kankeropsporing.

Info: Centrum voor Kankeropsporing, tel. 0800 60 160, www.bevolkingsonderzoek.be

Vertel het verder