Meer dan helft van bestuurders rijdt te snel in zone 30

Politiezone Druivenstreek controleert regelmatig op snelheid in de schoolomgevingen, waar een beperking geldt van 30 km/u. Spijtig genoeg stellen ze vast dat de overtredingsgraad op de drukke schoolmomenten veel te hoog ligt.

Politiezone Druivenstreek controleert regelmatig op snelheid in de schoolomgevingen, waar een beperking geldt van 30 km/u. Spijtig genoeg stellen ze vast dat de overtredingsgraad op de drukke schoolmomenten veel te hoog ligt. Tijdens een van de laatste flitsacties in januari, kreeg meer dan de helft van de bestuurders een boete wegens te snel rijden.

Daarom willen ze aan alle bestuurders de nodige alertheid vragen om zich aan de snelheidslimieten te houden. Beloof jij dat ook?

Waarom een zone 30?

Deze snelheidsbeperkingen zijn er om de dagelijkse verplaatsingen van de talrijke kinderen en jongeren in onze schoolomgevingen veilig en wel te doen verlopen. We kunnen allemaal bijdragen aan de veiligheid in onze omgeving, onder andere door een aangepaste snelheid.

Handhaving

Als handhaver zal PZ Druivenstreek niet nalaten in te zetten op extra controles. Wil je weten waar je op een controle kan stoten? Check de website van de PZ Druivenstreek regelmatig en vermijd alvast een boete. 
 

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Mis geen enkel nieuwtje over Hoeilaart