Meer speelruimte voor Het Groene Dal

Naast basisschool Het Groene Dal laat de gemeente een terrein opruimen, om het vervolgens als extra speelruimte ter beschikking te stellen van de school. De werken beginnen op 8 april.

De gemeente Hoeilaart heeft geen eigen gemeenteschool, maar ondersteunt de lokale basisscholen in hun inspanningen om voor de kinderen een optimale schoolomgeving te creëren.

Eind 2018 kocht de gemeente een stuk grond dat grenst aan de speelplaats van GO!-basisschool Het Groene Dal. Op maandag 8 april start de sanering van het terrein: de sparren worden gerooid, restanten van serremuren worden uitgegraven en serreglas wordt opgeruimd. Eveneens in opdracht van de gemeente, wordt er daarna gras gezaaid en worden er, ter vervanging van de gerooide sparren, een aantal inheemse bomen geplant. De verdere inrichting zal door de school zelf gebeuren. Vermoedelijk zal het terrein vanaf volgend schooljaar als extra speelruimte gebruikt kunnen worden.

Op dezelfde manier maakte de gemeente eerder al de uitbreiding van de speelplaats van de Sint-Clemensschool mogelijk, waar de schoolkinderen sinds eind april 2018 over extra speelruimte beschikken.

Beide uitbreidingen werden mogelijk gemaakt door het gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) ‘Uitbreiding scholen’ dat werd opgesteld met de uitdrukkelijke bedoeling om de scholen maximaal te kunnen ondersteunen.

Contact en openingsuren

Technische dienst
Jan van Ruusbroecpark
1560 Hoeilaart
Telefoon: 
02 658 28 70
E-mailadres: 
technischedienst [at] hoeilaart.be
Huidige openingsuren
Vandaag gesloten
Morgen open van 8:15 tot 12:00
Op donderdag tussen 16 en 19.30 uur kan je op deze dienst ook terecht op afspraak.

Alle openingsuren

Vertel het verder