Meicrossen in Groenendaal

De Meicrossen, de jaarlijkse loopafspraak voor sportievelingen uit Hoeilaart en omgeving, vinden opnieuw plaats in Groenendaal. De lopers kunnen op vrijdag 4 mei hun geliefde wedstrijd betwisten in Hoeilaarts mooiste loopparcours: het Zoniënwoud. De start wordt gegeven aan het bosmuseum.

Volkscross en Felix Sohieloop

Om 19.30 uur start de Volkscross over iets minder dan 4 km, en om 20 uur start de Felix Sohieloop van 11,7 km. Beide parcours zijn uniek en lopen geheel over de 100% natuurloop Groenendaal.

De loopwedstrijden kosten 4 en 6 euro. Inschrijven kan enkel ter plaatse, vanaf 18 uur. Er is een prijs voorzien voor elke deelnemer. De loopwedstrijden kaderen ook in de Running Mate Cup. Bij deelname aan meerdere wedstrijden kan je mooie prijzen winnen!

Mobiliteit

Er wordt ingezet op mobiliteit, zo zal de Duboislaan afgesloten zijn voor alle verkeer vanaf 18 uur tot 22 uur. Ideaal dus om met de fiets te komen en zonder gevaar in en rond het bos te fietsen of de lopers op verschillende plaatsen aan te moedigen. Er wordt ook een speciale fietsenstalling voor 300 fietsen voorzien waar je je fiets kan parkeren.

Daarnaast zal er ook een pendelbus rijden vanuit Hoeilaart. Deze rijdt om het kwartier onafgebroken heen en weer tussen 18 uur en 22 uur en stopt op volgende locaties: sporthal, bushalte Nerocafé, bushalte post-Charlierlaan, bushalte Dumbergplein-Charlierlaan en parking Station Groenendaal vanwaar je de weg te voet verder kan zetten naar de start aan het bosmuseum. Vanaf 20 uur rijdt de pendelbus door tot aan het bosmuseum.

Randanimatie

Naast loopplezier valt er die avond in Groenendaal nog veel meer te beleven voor jong en oud met boomklimmen, slackline, wandelingen en natuureducatie.

Flyer met parcours

De Meicrossen zijn een organisatie van de gemeente Hoeilaart in samenwerking met het Zoniën Athletics Team.

Contact en openingsuren

Dienst Vrije Tijd
Gemeenteplein 39
1560 Hoeilaart
Telefoon: 
02 657 05 04
E-mailadres: 
vrijetijd [at] hoeilaart.be
Huidige openingsuren
Vandaag open van 8:15 tot 12:00 en van 13:00 tot 16:00
Morgen open van 8:15 tot 12:00
Alle openingsuren

Vertel het verder