Nieuws: Mobiliteit en wegenwerken

 • 17 juni 2020

  Voortaan zal het Gemeenteplein van vrijdag 15 uur tot maandagochtend 7.30 uur afgesloten worden voor het doorgaand verkeer. Tot eind augustus blijft deze regeling van kracht.

  Verkeersbord omleiding
 • 05 juni 2020

  In de Tenboslaan tussen de Molenstraat en de Vrijheidslaan, en in de Molenstraat tussen de woningen nrs. 6 en 18 zal een nieuwe, gescheiden riolering aangelegd worden om het afvalwater en het regenwater apart af te voeren. De voorbereidende werken starten op maandag 8 juni.

  Omleiding verkeersbord
 • 04 juni 2020

  Vanaf zaterdag 6 juni kan het verkeer terug in beide richtingen van en naar het station van Groenendaal. Tot eind juni geldt op de verbinding tussen het station van Groenendaal en de R0 wel nog éénrichtingsverkeer.

  Foto asfalteringswerken
 • 18 februari 2020

  Op basis van de gebruikscijfers en de suggesties uit de enquête, wordt het proefproject aangepast: de wijkbus wordt vanaf 28 februari een marktbus die elke vrijdag doorlopend rijdt van 9.34 tot 13.15 uur.

  Passagiers van de marktbus
 • 31 januari 2020

  Op 1 februari past vervoersmaatschappij De Lijn de tarieven van een aantal vervoerbewijzen aan.

  De Lijn tarieven
 • 17 januari 2020

  Van maandag 20 tot en met vrijdag 24 januari zal de gemeentelijke technische dienst in de Joseph Kumpsstraat de rioleringsdeksels herstellen ter hoogte van huisnummers 59, 65 en 102. Voor het doorgaand verkeer wordt een omleiding voorzien.

  Plan omleiding J. Kumpsstraat
 • 10 januari 2020

  Voor de bouwwerken van het nieuwe kinderdagverblijf wordt op 14 of 15 januari een paalmachine geleverd. Hiervoor wordt op de Groenendaalsesteenweg tussen het Dumbergplein en de woonzorgsite Den Dumberg een parkeerverbod ingesteld.

 • 09 december 2019

  Dit weekend wordt het Gemeenteplein omgetoverd tot een gezellige kerstmarkt. Om ervoor te zorgen dat feestvierders veilig kunnen oversteken, moet het verkeer omrijden.

  Omleiding vanaf vrijdag 15 uur
 • 11 oktober 2019

  Vanaf maandag 14 oktober zal bus 395 van De Lijn (Leuven - Hoeilaart) niet meer door het centrum van Leuven rijden, maar vanaf Gasthuisberg rechtstreeks naar het station.

  De Lijn foto
 • 24 september 2019

  Goed nieuws voor minder mobiele inwoners en inwoners die de wagen liever aan de kant laten staan! Om de mobiliteit van de wijkbewoners te verbeteren, lanceert het gemeentebestuur binnenkort een nieuw proefproject: de gratis wijkbus.

  Foto van een wijkbus
 • 17 september 2019

  Control cruiser = een positieve term om chauffeurs die zich aan de snelheidslimiet houden te benoemen.

  Bord control cruiser
 • 28 augustus 2019

  De gemeenteraad heeft besloten om de proefopstellingen in de IJzerstraat en de Vosdellestraat om te zetten in definitieve verkeersmaatregelen. Als volgende stap in de aanpak van het sluipverkeer, herbekijkt de gemeente de verkeersafwikkeling in de schoolomgeving en de verkeersveiligheid in de wijk ’t Roth.

  Verkeer rond basisschool Het Groene Dal
 • 27 augustus 2019

  De gemeente wenst in de schoolomgeving meer gemachtigd opzichters in te zetten. De provincie Vlaams-Brabant van haar kant, organiseert in oktober een aantal opleidingen in de buurt. Een prima moment om een oproep te lanceren.

 • 23 januari 2019

  Eerst komen de wegen aan de beurt die door het openbaar vervoer gebruikt worden, en vervolgens de grote invalswegen met gevaarlijke hellingen. Daarna worden de andere straten bestrooid. Op slecht bereikbare plaatsen, waar het ook voor de strooiwagens moeilijk en gevaarlijk rijden is, worden zakken zout afgezet. De bewoners kunnen daarmee zelf hun straat vrijmaken.

  Strooidienst
 • 17 januari 2019

  Deze werken zijn omwille van de weersomstandigheden uitgesteld.

  Plan werken