Nieuw kinderdagverblijf in de startblokken

Het gemeentelijk kinderdagverblijf in de wijk Solheide is te klein, voldoet niet aan de strenger geworden regels van de Vlaamse overheid en is energetisch niet meer van deze tijd. Daarom komt er een nieuwe crèche met plaats voor 36 kindjes op de woonzorgsite Den Dumberg.

De werken

De bouwwerken beginnen op maandag 18 november. Als de werken verlopen zoals gepland, zal het nieuwe kinderdagverblijf tegen de zomer van 2021 klaar zijn. De werken worden uitgevoerd door aannemer De Brandt uit Dendermonde.

Eerst wordt het terrein verder vrijgemaakt en worden de bomen gekapt. Aansluitend beginnen de funderingswerken, zodat na nieuwjaar de eigenlijke ruwbouw aangevat kan worden.

Toegankelijk en bereikbaar

De werfzone bevindt zich volledig op de site. Op de Groenendaalsesteenweg blijft het verkeer normaal verlopen en worden er geen parkeerplaatsen ingenomen. Wanneer er zich uitzonderlijke ontwikkelingen zouden voordoen, zullen die tijdig gecommuniceerd worden.

Het woonzorgcentrum en de serviceflats blijven bereikbaar en toegankelijk. Dichter tegen het woonzorgcentrum aan wordt een weg naar de lager gelegen parking en serviceflats aangelegd.

Een aantal parkeerplaatsen wordt door de werfzone ingenomen. Ze worden gecompenseerd door de parkeerplaatsen links achteraan naast het woonzorgcentrum, die met deze bedoeling recent werden aangelegd.

Hoe zal het nieuwe kinderdagverblijf eruit zien? Kijk op www.hoeilaart.be/nieuw-kinderdagverblijf.
Op de woonzorgsite, in de buurt en in het kinderdagverblijf Solheide wordt nog een flyertje verdeeld.

Contact en openingsuren

Technische dienst
Jan van Ruusbroecpark
1560 Hoeilaart
Telefoon: 
02 658 28 70
E-mailadres: 
technischedienst [at] hoeilaart.be
Huidige openingsuren
Vandaag open van 8:15 tot 12:00
Morgen gesloten
Een afspraak maken wordt ten stelligste aangeraden. Op donderdag tussen 16 en 19.30 uur kan je op deze dienst ook terecht op afspraak.

Alle openingsuren

Vertel het verder