Nieuw vaccinatiecentrum in Tervuren

15.11.2021 - De eerstelijnszone Druivenstreek opent vanaf 15 november voor de inwoners van Hoeilaart, Tervuren en Overijse een nieuw vaccinatiecentra in Tervuren. Het vaccinatiecentrum Markthal in Overijse sloot rond half oktober de deuren.

In eerste instantie zullen volledig gevaccineerde mensen tussen de 65 en 85 jaar en zorgverstrekkers uitgenodigd worden voor een bijkomende prik. Ondertussen zijn voor de inwoners van Tervuren, Hoeilaart en Overijse al 4656 uitnodigingen vertrokken. Vaccinatie kan alleen na uitnodiging. Gelieve deze uitnodiging te bevestigen zodat je vaccin met zekerheid gereserveerd is.

Het vaccinatiecentrum van Tervuren wordt ingericht in het voormalige gebouw van FOD Financiën in de Museumlaan. Het centrum is gemakkelijk bereikbaar met de bus, met de fiets of met de wagen. In de buurt is er een ruime parking voor wagens voorbehouden voor de bezoekers. Het testcentrum dat hier tot voor kort ingericht was, is verhuisd naar het MCH in Wezembeek.

Mensen die een basisvaccinatie kregen met het AstraZeneca of het Johnson & Johnsonvaccin zullen ten vroegste 4 maanden na hun laatste prik uitgenodigd worden. Mensen die twee Pfizervaccins kregen zullen na 6 maanden na hun laatste prik uitgenodigd worden. Soms kan het interval tussen de laatste prik en de uitnodiging wat groter zijn, afhankelijk van de beschikbaarheid binnen het vaccinatiecentrum.

De meeste mensen die uitgenodigd werden komen ook in aanmerking voor een griepvaccin. Het griepvaccin zal er echter niet beschikbaar zijn. Het heeft ook geen zin om het griepvaccin mee te brengen naar het vaccinatiecentrum want het zal daar niet toegediend worden.

Mensen die nog niet gevaccineerd werden en zich bedenken, kunnen nog steeds contact opnemen met de infolijn tel. 02 713 87 10. Zij zullen dan gevaccineerd worden met het Pfizervaccin.

Vragen?

Vaccinatiecentrum Druivenstreek Tervuren
Infolijn tel. 02 713 87 10
www.vaccintervuren.be

 

Vertel het verder