Nieuw vaccinatiecertificaat na je boosterprik

Wie een boosterprik krijgt, ontvangt hiervoor een nieuw vaccinatiecertificaat.

Wie een boosterprik krijgt, ontvangt hiervoor een nieuw vaccinatiecertificaat. Je vaccinatiecertificaat is in principe beschikbaar binnen de 48 uur na je vaccinatie.

Een vaccinatiecertificaat zal bij het scannen onmiddellijk een groen resultaat geven. Er is dus geen 'wachttijd' meer na je prik. Let wel, dit is enkel het geval wanneer je het certificaat gebruikt als Covid Safe Ticket (CST) op evenementen, in horecazaken ... Om te reizen geldt echter nog altijd een wachttijd van 14 dagen na je laatste prik.

Hoe kan je een Covid Safe Ticket aanvragen?

  • Digitaal opvraagbaar via de CovidSafeBE-app (mobiele app) en op websites zoals Mijn Burgerprofiel, mijngezondheid.be of MyHealthViewer. Om certificaten digitaal op te vragen heb je ofwel een identiteitskaart, pincode en kaartlezer nodig, ofwel een andere geactiveerde digitale sleutel (bijvoorbeeld Itsme). Opgelet, het nieuwe certificaat verschijnt pas in je CovidSafeBE-app nadat je in de app aangeeft om te controleren op nieuwe certificaten.
  • Je kan een papieren versie van je vaccinatiecertificaat aanvragen met je rijksregisternummer via een helpdesk van de Vlaamse overheid op het nummer 078 78 78 50. Je ontvangt het certificaat dan enkele dagen later per post. Je kan het certificaat 24/7 aanvragen via het keuzemenu van deze helpdesk. Wil je een persoonlijk gesprek met een helpdeskmedewerker, dan kan je contact opnemen op weekdagen tussen 9 en 19 uur en op zaterdag tussen 10 en 18 uur. 

Meer uitgebreide informatie vind je op deze website.

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Mis geen enkel nieuwtje over Hoeilaart