Nieuwe horecabrochure

Hoeilaart heeft een horecabrochure uitgebracht. De nieuwe uitgave biedt een overzicht van het horecalandschap in de gemeente: liefst zeven adressen waar je kan overnachten, een twintigtal plaatsen waar je iets kan eten, en een handvol cafés en bars. Een verrassend divers aanbod waar Hoeilanders, nieuwkomers, bezoekers en toeristen van kunnen genieten!

Omgeven door het Zoniënwoud, vlak bij Brussel, Leuven, Waterloo en de luchthaven van Zaventem, veel groen en mooie architectuur, bakermat van de Belgische serredruif, woonplaats van stripfiguur Nero, centrum van paardensport, van oudsher gekend voor zijn gastronomie, … Hoeilaart heeft heel wat potentieel op vlak van toerisme en horeca.

Het gemeentebestuur wil die troeven beter in de verf zetten en liet daarvoor een beleidsplan opstellen. De kersverse brochure is een prioriteit uit dat plan.

Alle horeca-uitbaters, in totaal 34, werden uitgenodigd om hun contactgegevens, een korte beschrijving en een foto van hun zaak aan de gemeente te bezorgen. Met die informatie gingen de dienst Lokale Economie, de dienst Communicatie en de vormgever van Drukkerij De Serrist aan de slag. Het werd een mooie, originele brochure waarin per categorie de verschillende horecazaken worden voorgesteld. Op een kaartje vind je hun locatie terug.

Op maandag 19 februari krijgen alle Hoeilanders de brochure in de bus. Daarnaast zal de brochure ook verdeeld worden onder bezoekers, toeristen en nieuwe inwoners.

De brochure kan online ingekeken en gedownload worden. Opgelet, deze brochure werd samengesteld in 2017. Intussen zijn er al enkele wijzigingen gebeurd en sloten een aantal horecazaken de deuren: De Boerenkeuken, De Molenvijver, l'Amusette en café Den Barnum bestaan niet meer. Huyskamer Hof ten Doore ontvangt enkel nog groepen.

Contact en openingsuren

Dienst Lokale Economie
Jan van Ruusbroecpark
1560 Hoeilaart
Telefoon: 
02 658 28 57
E-mailadres: 
lokaleeconomie [at] hoeilaart.be
Huidige openingsuren
Vandaag open van 8:15 tot 12:00
Morgen gesloten
Op donderdag tussen 16 en 19.30 uur kan je op deze dienst ook terecht op afspraak.

Alle openingsuren

Vertel het verder