Nieuwe sensor telt het verkeer in je straat

12-01-2021- Benieuwd hoeveel verkeer er door jouw straat komt? Zowel qua fietsers, auto’s als vrachtwagens? Laat jouw raam dan gratis meetellen met Telraam!

Als eerste gemeente in de Rand gaat Lokaal bestuur Hoeilaart in zee met Telraam voor een nieuw experiment dat inzicht geeft in het verkeer in jouw straat en onze gemeente. We stellen een jaar lang 20 Telraamsensoren beschikbaar die volautomatisch het verkeer tellen van achter de ramen. En we zoeken 20 Hoeilanders die als burgerwetenschapper aan dit project willen meehelpen.

Verkeersdata verzamelen

Als lokaal bestuur willen we veilige, vlotte, duurzame en gerichte verplaatsingsmogelijkheden tot stand brengen. Zowel voor personenwagens, goederenvervoer en openbaar vervoer, als voor voetgangers en fietsers. Daarom willen we een goed zicht krijgen op de verschillende verkeersstromen in en door onze gemeente. Dankzij Telraam kan jij ons daarbij helpen.

Hoeveel fietsers passeren er voor de deur, en op welk tijdstip? En hoe zit het met zwaar verkeer? Wat zijn de piekmomenten van de dag? Is er sluipverkeer? De Telraamsensoren zullen het allemaal registreren. De data die jij en anderen zo verzamelen zijn (anoniem) online en openbaar beschikbaar op de website van Telraam.

Hoe werkt Telraam?

De Telraamsensor hang je aan een raam op de eerste of tweede verdieping, geen gelijkvloers. Belangrijk is een vrij zicht op de straat vanuit het raam. Daarnaast heb je een wifiverbinding en een stopcontact nodig.

Om vast te stellen of jouw raam geschikt is voor dit experiment, zal er een selectie plaatsvinden. Daarom wordt bij je aanmelding om deel te nemen, gevraagd om een foto mee te sturen van het zicht op de straat vanuit je raam. Omdat ook de spreiding binnen de gemeente belangrijk is, wordt daarnaast een keuze gemaakt op basis van de adressen.

Interesse?

Meld je dan ten laatste op 14 februari 2021 aan via www.telraam.net/nl/membership/hoeilaart. Stuur een foto mee van het zicht op de straat vanuit je raam.

Wat kan je verwachten?

  • Wordt jouw raam geselecteerd, dan word je begin maart uitgenodigd op een workshop waar je een Telraamsensor en meer uitleg krijgt.
  • Tijdens het experiment krijg je technische ondersteuning en kan je met al je vragen bij Telraam terecht.

Telraam is een initiatief van Transport & Mobility Leuven, Mobiel 21 en Waanz.in.

Contact en openingsuren

Technische dienst
Jan van Ruusbroecpark
1560 Hoeilaart
Telefoon: 
02 658 28 70
E-mailadres: 
technischedienst [at] hoeilaart.be
Huidige openingsuren
Vandaag open van 8:15 tot 12:00
Morgen open van 8:15 tot 12:00
Een afspraak maken wordt ten stelligste aangeraden. Op donderdag tussen 16 en 19.30 uur kan je op deze dienst ook terecht op afspraak.

Alle openingsuren

Vertel het verder