Nieuwe sorteermethode in de bib

Binnenkort zullen meer dan 200 bibliotheken in ons land, waaronder Bib Hoeilaart, hun boeken niet meer alfabetisch, maar op kleur sorteren. Dit doen ze nadat onderzoek aantoonde dat deze manier van rangschikken rustgevender werkt voor mensen die in de bibliotheek op zoek gaan naar een boek en hen ook meer zin geeft om te lezen.

Of dat is althans wat 211 Vlaamse bibliotheken op 1 april aankondigden. Ze deden dat niet zomaar. Op 1 april mag je al eens een mopje maken. Het is ook dé dag waarop mensen traditioneel net iets kritischer naar nieuws kijken. Maar waarom hebben we niet elke dag die kritische blik? Zeker in deze tijden van fake news en misleidende berichtgeving.

Fake news - of beter ‘misleidend nieuws’ - is brandend actueel. LINC vzw neemt met de steun van VVBAD, Mediawijs en 211 Nederlandstalige bibliotheken, waaronder Bib Hoeilaart, haar rol op om het brede publiek mediawijzer te maken en te sensibiliseren rond dit thema.

Ze deden dit door samen bovenstaande aprilvis uit te zetten. Ze gebruiken fake news om mensen te sensibiliseren rond … ‘fake news’. Op www.aprilvissers.be kan je je eigen ‘fake news’-skills testen, bruikbare tips krijgen en meer informatie vinden.

 

Contact en openingsuren

Bib Hoeilaart
Gemeenteplein 39, Gemeenschapscentrum Felix Sohie
1560 Hoeilaart
Telefoon: 
02 657 17 44
E-mailadres: 
bib [at] hoeilaart.be
Huidige openingsuren
Vandaag open van 9:00 tot 12:00
Morgen open van 10:00 tot 13:00
Alle openingsuren

Vertel het verder