Nieuws uit het vaccinatiecentrum

Inschrijven op de reservelijst QVAX

Het vaccinatiecentrum Markthal besliste om aan de slag te gaan met de online reservelijst QVAX. Iedereen die ouder is dan 18 jaar en nog geen uitnodiging voor vaccinatie ontvangen heeft, kan zich online inschrijven via www.qvax.be/region. ELZ Druivenstreek wijst er op dat een aanmelding geen garantie biedt. Enkel indien een genodigde afzegt, kan zijn plaats ingenomen worden door iemand op de reservelijst. De oproepen gaan eerst naar de mensen met de hoogste prioriteit: eerst naar de oudste mensen, dan naar mensen met onderliggende aandoeningen. Het is dus niet zo dat wie zich eerst heeft ingeschreven, eerst opgeroepen zal worden.

Thuisvaccinatie

Vanaf 19 april zullen de inwoners van Overijse, Hoeilaart en Tervuren, die wegens gezondheidsproblemen echt niet in het vaccinatiecentrum geraken, thuis gevaccineerd kunnen worden. De huisarts zal beoordelen of dit nodig is. Je laten vaccineren in het vaccinatiecentrum zal echter nog altijd de snelste manier zijn. Als je kan, ga je dus best in op je uitnodiging om naar het vaccinatiecentrum te gaan. 

Heb je hulp nodig om in het vaccinatiecentrum te geraken?

Doe bij voorkeur een beroep op degene met wie je je normaal verplaatst. Indien je jouw uitnodiging hebt ontvangen en geen beroep kan doen op je gewoonlijke contacten, kan je contact opnemen met de infolijn (tel.  02 713 87 10) om de mogelijkheden te bekijken.

Vertel het verder