Nieuws uit het vaccinatiecentrum

ELZ Druivenstreek is goed bezig

Op 1 mei bereikten de zes gemeentes van de ELZ Druivenstreek de kaap van 30 % gevaccineerden op het totaal aantal inwoners. Dit komt overeen met 31.227 gevaccineerde personen. Bedankt aan alle helpende handen!

Nu de doelgroep van 65-plussers gevaccineerd werd, start het vaccineren van de risicopatiënten tussen 18 en 64 jaar. Met een komende verdubbeling van het aantal geleverde vaccins per week, hopen we tegen eind mei de kaap van 50 % te overschrijden. 

Zwangere vrouwen mogen prioritair gevaccineerd worden

Vanaf maandag 3 mei zullen zwangere vrouwen zich prioritair kunnen laten vaccineren. Het proces verloopt via de huisarts, die de betrokkenen zal kunnen aanduiden als risicopatiënten. Is jouw huisarts niet op de hoogte van jouw zwangerschap? Neem dan contact op zodat hij/zij je kan toevoegen aan de lijst. Enkel de huisarts kan dit in orde brengen. Het vaccinatiecentrum hiervoor contacteren heeft dus geen zin.

Vaccinatie en vakantie

Je bent best volledig gevaccineerd voor je op vakantie vertrekt. Hou bij het plannen van een reis naar het buitenland dus rekening met je afspraken voor vaccinaties. Kan je toch niet wachten? Plan je reis dan tussen je twee vaccindosissen, maar zorg dat je tijdig terug bent voor je tweede dosis. Die kan niet worden uitgesteld.  

Je kan nu al inschatten wanneer je eerste vaccinatiedosis en dus ook je tweede dosis ongeveer gepland staan. Probeer maximaal je reis na (of tussen) deze periode te plannen en zorg er zo voor dat je vaccinatie niet in de weg komt te staan van je vakantie, of omgekeerd.
Meer info vind je op www.laatjevaccineren.be/vaccinatie-en-vakantie

Vertel het verder