Oud rusthuis binnenkort afgebroken

Op 13 mei start de afbraak van het oude rusthuis van Hoeilaart. De afbraakwerken zullen ongeveer anderhalve maand duren.

Het oude rusthuis, in de volksmond ‘het hospice’, wordt afgebroken om op de woonzorgsite plaats te maken voor het nieuwe kinderdagverblijf. Het gebouw werd in 1882 gebouwd door de Liefdadigheidskring van Hoeilaart, en onderging in de loop der jaren een aantal renovatiewerken waardoor de historische waarde verloren ging. Een verbouwing het aan te passen aan de hedendaagse zorgnoden en aan de vereisten op vlak van duurzaamheid, bleek bovendien niet realistisch.

Vanaf 13 mei wordt het gebouw binnenin leeggemaakt. De verbinding met het huidige woonzorgcentrum wordt afgebroken, en de toegangsweg naar het woonzorgcentrum wordt al aangepast in functie van de geplande nieuwbouwwerken.

Vanaf 3 juni gaat het oude hoofdgebouw onder de sloophamer. De ingewerkte steen die in de inkomportiek de oprichting van de Liefdadigheidskring in de kijker zette, wordt bewaard en zal achteraf een plaats krijgen in de nieuwe infrastructuur.

Als de afbraakwerken verlopen zoals gepland, zullen ze bij het begin van de zomervakantie achter de rug zijn.

Planning

  • Najaar 2018-voorjaar 2019: nutswerken, onder meer het verplaatsen van de gasleiding die anders onder het nieuwe kinderdagverblijf zou komen te liggen.
  • 13 mei-1 juli 2019: afbraak van het oude rusthuis.

De aannemer voor de bouw van het nieuwe kinderdagverblijf wordt binnenkort aangesteld. De precieze startdatum van de bouwwerken is momenteel nog niet gekend.

 

Contact en openingsuren

Technische dienst
Jan van Ruusbroecpark
1560 Hoeilaart
Telefoon: 
02 658 28 70
E-mailadres: 
technischedienst [at] hoeilaart.be
Huidige openingsuren
Vandaag open van 8:15 tot 12:00
Morgen open van 8:15 tot 12:00
Op donderdag tussen 16 en 19.30 uur kan je op deze dienst ook terecht op afspraak.

Alle openingsuren

Vertel het verder