Proefopstelling in de Kasteelstraat

De Kasteelstraat maakt deel uit van het fietsknooppuntennetwerk en ligt op de schoolroute richting de nieuwe middelbare school VONK. Het fietsverkeer zal er bijgevolg zeker toenemen. Om de situatie veilig te houden, wordt een proefopstelling voorzien.

Fietsstraat

Het fietspad is er smal gezien de dubbelrichtingsfunctie in combinatie met een voetpad. De kans op conflicten tussen voetgangers en fietsers is groot, met als gevolg dat zowel fietsers als voetgangers onverwacht op de rijbaan komen. Om deze situaties in de toekomst te vermijden, richten we na de herfstvakantie de Kasteelstraat in als fietsstraat. In een fietsstraat mag iedereen maximum 30 kilometer per uur rijden. Er geldt een inhaalverbod op de fietsers. Het huidige fietspad wordt een voetpad, wat ook de veiligheid en het comfort van de voetgangers zal verbeteren. Er gelden bovendien gewone parkeerregels in een fietsstraat.

Eenrichtingsstraat

Om het sluipverkeer in de Kasteelstraat aan te pakken wordt het een eenrichtingsstraat tijdens deze proefopstelling. Fietsers mogen in beide richtingen rijden.

  • Vanaf het kruispunt met de Rode Kruisstraat wordt de eenrichting in de Kasteelstraat ingesteld richting Groenendaal tot aan de J.B. Michielsstraat.
  • Vanaf het kruispunt met de J.B. Charlierlaan wordt de eenrichting in de Kasteelstraat ingesteld richting centrum tot aan de J.B. Michielsstraat.
  • De J.B. Michielsstraat wordt eenrichting van aan het kruispunt met de Kasteelstraat richting Vlaanderveldlaan. Ook hier mogen fietsers in beide richtingen rijden.
  • De J.B. Michielsstraat tussen het kruispunt met de Kasteelstraat en het kruispunt met de J.B. Charlierlaan blijft tweerichting.

Voor fietsers krijgt de Kasteelstraat voorrang op de J.B. Michielsstraat.

Evaluatie proefopstelling

De opstelling blijft behouden tot en met april 2023. Ten einde de opstelling ten gronde te kunnen evalueren wordt er dan een vergadering georganiseerd waarop de bewoners van de betrokken straten worden uitgenodigd.

Verkeer

In de week van 7 november worden de nodige wegmarkeringen aangebracht. Om deze veilig aan te brengen en correct te laten drogen zijn we genoodzaakt het kruispunt met de J.B. Michielsstraat enkele uren af te sluiten. De straat wordt dan tijdelijk doodlopend. De exacte planning is afhankelijk van het weer, maar de werken zijn voorzien op dinsdag 8 november of woensdag 9 november 2022.

Parkeerverbod

In de week van 7 november, tijdens het aanbrengen van de nodige wegmarkeringen, zal het enkele dagen niet mogelijk zijn om langs de werfzones in de straat te parkeren.

Contact en openingsuren
Jan van Ruusbroecpark
Hoeilaart 1560
België
Wegbeschrijving
Telefoon
02 658 28 70
Huidige openingsuren
Vandaag open van 8:15 tot 12:00
Morgen open van 8:15 tot 12:00
Een afspraak maken wordt aangeraden. Op donderdag tussen 16 en 19.30 uur kan je op deze dienst ook terecht op afspraak.

Alle openingsuren

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Mis geen enkel nieuwtje over Hoeilaart