Proefproject marktbus loopt af

Vrijdag 9 oktober loopt de proefperiode van de marktbus af. Het project zal nu geëvalueerd worden in functie van wat het bestuur wil bereiken: dat meer Hoeilanders zich op een duurzame manier van en naar het centrum kunnen verplaatsen.

Sinds 1998 kan iedereen zich binnen Hoeilaart gratis verplaatsen met de bussen van De Lijn. Sinds 2011 deelt het bestuur hiervoor gratis buskaarten uit. Omdat niet alle wijken door De Lijn bediend worden, werden er recent ook proefprojecten gestart met een wijkbus/marktbus. Intussen zijn de gratis kaarten van De Lijn nog steeds beschikbaar.

Van begin april tot begin juli stond de marktbus door de coronacrisis een aantal weken aan de kant, maar daarbuiten reed hij sinds eind februari 2020 elke vrijdag van 9.34 tot 13.15 uur uit. Gemiddeld maakten telkens een vijftiental reizigers gebruik van de bus.

Nu het proefproject afloopt, zal het bestuur evalueren en bekijken met welke mobiliteitsoplossingen het wil verder gaan om zijn doelstelling te bereiken.

Contact en openingsuren

Technische dienst
Jan van Ruusbroecpark
1560 Hoeilaart
Telefoon: 
02 658 28 70
E-mailadres: 
technischedienst [at] hoeilaart.be
Huidige openingsuren
Vandaag open van 8:15 tot 12:00
Morgen open van 8:15 tot 12:00
Een afspraak maken wordt ten stelligste aangeraden. Op donderdag tussen 16 en 19.30 uur kan je op deze dienst ook terecht op afspraak.

Alle openingsuren

Vertel het verder