Renovatiewerken in het woonzorgcentrum

In het woonzorgcentrum worden grote werken gepland. De afdeling De Serre wordt volledig gerenoveerd en de cafetaria wordt in een nieuw kleedje gestoken. Een achttal bewoners zal naar slaapcontainers verhuizen.

Hoeilaart wil met deze werken de zorgkwaliteit op de woonzorgsite Den Dumberg verder optimaliseren. Als alles verloopt zoals gepland, zullen de werken in het woonzorgcentrum in de loop van de zomer achter de rug zijn.

De Serre

Overal in de afdeling De Serre worden nieuwe vloeren, nieuwe gordijnen, nieuwe ophangsystemen en een nieuw laagje verf aangebracht. In de leefruimtes en de kamers worden ook het sanitair, de verlichting en de zonnescreens vernieuwd. In de gangen worden er zithoekjes gemaakt, en in de leefruimtes komt er extra opbergruimte dankzij ingebouwde kasten. Ook de inkomdeur van de afdeling, de dienkeuken, de verpleegpost en het bureau van het diensthoofd worden onder handen genomen.

De kamers in de rechtervleugel van de afdeling (‘De Scheut’) komen het eerst aan de beurt. Daarna wordt er van kant gewisseld en zal er in de linkervleugel (‘De Knip’) gewerkt worden.

Een achttal bewoners van De Serre zullen naar slaapcontainers verhuizen. De containers werden intussen al geleverd en staan op de parkeerplaatsen, naast de afdeling. Via een overkapping worden ze met het woonzorgcentrum verbonden.

Omdat er nog gewacht wordt op het brandweerverslag, het veiligheidsverslag en de goedkeuring van het Vlaamse agentschap Zorg en Gezondheid, kan de verhuis naar de containers momenteel nog niet plaatsvinden, zoals oorspronkelijk de bedoeling was. De precieze verhuisperiode ligt nog niet vast en zal later gecommuniceerd worden.

Wanneer de kamers in beide vleugels klaar zijn, zullen alle bewoners naar hun eigen, vernieuwde kamer kunnen terugkeren. De afwerking van de gemeenschappelijke ruimtes zal daarna nog even doorlopen.

De cafetaria

Ook de cafetaria van het woonzorgcentrum krijgt een renovatiebeurt. De toog en de verlichting worden er vernieuwd, en de muren krijgen een nieuw laagje verf.

Contact en openingsuren

Woonzorgcentrum
Groenendaalsesteenweg 32
1560 Hoeilaart
Telefoon: 
02 658 01 38
E-mailadres: 
katrien.vanderlinden [at] ocmw.hoeilaart.be
Alle diensten van gemeente en OCMW werken tot en met 19 april achter gesloten deuren. Ze blijven telefonisch en per e-mail bereikbaar. Je kan op afspraak enkel terecht bij de dienst Burgerzaken (tel. 02 658 28 50) en het Sociaal Huis (tel. 02 658 28 68).

Vertel het verder