Seniorenraad zoekt 55-plussers met pit

Waarschijnlijk heb je al gehoord van de Week van de Senior, de wekelijkse ontmoetingsnamiddagen ’t Trefpunt Sohie en het maandelijkse Computerspreekuur, allemaal initiatieven van de Seniorenraad. Maar wist je ook dat de Seniorenraad in de eerste plaats een adviesraad is die zich buigt over diverse thema’s die de Hoeilaartse 55-plussers aanbelangen?

Concreet werkt de Seniorenraad aan de realisatie van volgende doelstellingen:

  • op vraag van het gemeentebestuur of op eigen initiatief adviezen uitbrengen bij het gemeentebestuur over alle aangelegenheden die senioren rechtstreeks of onrechtstreeks aanbelangen;
  • initiatieven nemen en bewerkstelligen om de samenwerking en het overleg tussen het seniorenwerk, de betrokkenen bij het seniorenwelzijn en de senioren zelf te bevorderen;
  • activiteiten voor senioren van de plaatselijke verenigingen coördineren en ondersteunen;
  • de informatie en vorming ten behoeve van de senioren bevorderen en, zo nodig, zelf organiseren;
  • bij zoveel mogelijk senioren de interesse voor het gemeentebeleid bevorderen, alsook de inspraak in het beleid stimuleren.

Zin om een vijftal keer per jaar mee te denken en van gedachten te wisselen rond seniorenbeleid? Neem dan contact op met voorzitter Gilberte Marchand (tel. 02 657 11 58 of via seniorenraad@hoeilaart.be) voor meer informatie over de werking van de raad en/of om je kandidaat te stellen om lid te worden.

Contact en openingsuren

Dienst Welzijn
Groenendaalsesteenweg 32
1560 Hoeilaart
Telefoon: 
02 658 01 40
E-mailadres: 
welzijn [at] hoeilaart.be
Huidige openingsuren
Vandaag open van 8:15 tot 12:00
Morgen open van 8:15 tot 12:00
Op donderdag tussen 16 en 19.30 uur kan je op deze dienst ook terecht op afspraak.

Alle openingsuren

Vertel het verder