Starterspremie aanvragen kan nog tot 15 oktober

Om de slaagkansen van startende ondernemers te vergroten en de zelfstandige economische activiteit in Hoeilaart te stimuleren, kent het gemeentebestuur onder meer een starterspremie toe. Tweemaal per jaar kunnen zij hiervoor een aanvraag indienen. De eerstvolgende deadline is 15 oktober 2018.

Voor wie? Waarvoor?

Ondernemers en zelfstandigen die drie jaar geleden of recenter gestart zijn, komen voor hun handelsactiviteit in Hoeilaart in aanmerking voor een starterspremie. Wanneer ze hier een pand huren, kunnen ze een tussenkomst krijgen in de inrichting ervan, de huurkosten of de gevelverfraaiing. Wanneer ze eigenaar zijn, kunnen ze een premie aanvragen voor gevelverfraaiing, inrichting van het pand of dekking van de verplichte notariskosten.

Callshops, nachtwinkels, automatenshops, goktenten, sexshops, peepshows, dancings, lunaparken, privéclubs, financiële instellingen en verzekerings-, immo-, interim- en andere kantoren, vrije of intellectueel dienstverlenende beroepen, filialen van een winkelketen (vanaf het derde filiaal) en winkels met telefonie- en/of internetactiviteiten komen niet in aanmerking voor de starterspremie.

Hoeveel?

15.000 euro per dossier, verdeeld over drie jaar. Je kan tot tweemaal toe een aanvraag indienen voor hetzelfde project.

Hoe aanvragen?

Surf naar www.hoeilaart.be/starterspremie. Daar vind je het aanvraagformulier en meer uitleg over de procedure en het volledige reglement. Stuur voor 15 oktober je dossier in tweevoud in en vergeet de gevraagde documenten niet bij te voegen.

De dienst Lokale Economie legt je aanvraag voor aan een beoordelingscomité. Het beoordelingscomité verleent advies aan het college van burgemeester en schepenen, dat uiteindelijk een beslissing over je aanvraag neemt.

Contact en openingsuren

Dienst Lokale Economie
Jan van Ruusbroecpark
1560 Hoeilaart
Telefoon: 
02 658 28 57
E-mailadres: 
lokaleeconomie [at] hoeilaart.be
Huidige openingsuren
Vandaag open van 8:15 tot 12:00
Morgen open van 8:15 tot 12:00
Op donderdag tussen 16 en 19.30 uur kan je op deze dienst ook terecht op afspraak.

Alle openingsuren

Vertel het verder