Tuinrangers gezocht voor tuinadvies bij buurtbewoners

Het vrijwilligersproject Tuinrangers is een groot succes in onze gemeente. De Tuinrangers streven naar meer biodiversiteit door tuineigenaars laagdrempelig en gratis tuinadvies te geven. Met 3961 aanvragen en 2690 gerealiseerde tuinbezoeken in alle deelnemende gemeentes kan dat tellen voor deze startende vrijwilligerswerking. Ze gaan dan ook op zoek naar extra vrijwilligers om de stijgende vraag naar advies te beantwoorden.

Wie zijn de Tuinrangers?

Het Tuinrangersproject is een initiatief van de Vlaamse overheid. Inverde, het opleidingscentrum van Natuur en Bos, staat in voor de opleiding, opvolging en bijscholing van het lokale Tuinrangersteam.

Tuinrangers geven buurtbewoners gratis tuinadvies op maat. Ze sensibiliseren en adviseren rond natuurvriendelijke tuinen die beter bestand zijn tegen hitte en droogte. Met eenvoudige tips kunnen tuineigenaars vlot aan de slag. Maar ook de Tuinrangers zien er een win-win in. Ze krijgen de nodige opleiding en ondersteuning, leren dagelijks bij en krijgen een band met de buurtbewoners. 

Project met impact

Drie maanden na het advies heeft maar liefst 86,24 % aanpassingen gedaan in de tuin. In 94,49 % van de gevallen pakken ze minstens één biotoop aan en 86,47 % creëert er zelfs minstens twee. De populairste tuinbiotopen zijn ruig plekje, hoekje voor compost en bloemenweide. Tuineigenaars stellen het advies enorm op prijs en benadrukken dat hun natuurlijke tuin steeds meer vogels en insecten aantrekt.

Door de stijgende vraag naar advies, is er nood aan extra Tuinrangers

In Hoeilaart zijn ze op zoek naar twee extra Tuinrangers. Geïnteresseerden krijgen de nodige uitleg tijdens een online infoavond op 19 januari 19.30 uur en kunnen zich kandidaat stellen als Tuinranger. Meer info vind je op www.tuinrangers.be/word-tuinranger.

Meer info?

Milieudienst

02 658 28 75

Contact en openingsuren
Jan van Ruusbroecpark
Hoeilaart 1560
België
Wegbeschrijving
Telefoon
02 658 28 75
E-mailadres
Huidige openingsuren
Vandaag open van 8:15 tot 12:00
Morgen open van 8:15 tot 12:00
Een afspraak maken wordt aangeraden.

Alle openingsuren

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Mis geen enkel nieuwtje over Hoeilaart