Veilig op de fiets!

16-03-2021 - In Hoeilaart wordt de laatste maanden meer dan ooit gefietst. En dat wil het bestuur blijven aanmoedigen. Want fietsen levert alleen maar voordelen op. Rond 22 maart lanceert Hoeilaart daarom een grote fietsveiligheidscampagne, een initiatief van de VSV (Vlaamse Stichting Verkeerskunde) waar het lokaal bestuur op intekende.

Boodschappen in het straatbeeld

Je zal binnenkort op toepasselijke plaatsen of kruispunten borden opmerken. Borden met positieve boodschappen waarin fietsers en automobilisten elkaar bedanken en aanmoedigen om rekening te houden met elkaar. Borden met kleine geheugensteuntjes om het veilig te houden.

Veilig gedrag

Dikwijls gaat het om minimale inspanningen die een groot verschil kunnen maken. Als fietser kan je je eigen veiligheid een pak verhogen door zichtbaar te zijn of door voorspelbaar te zijn voor andere bestuurders en duidelijk op voorhand aan te geven wat je van plan bent. Maar uit ongevallencijfers blijkt dat autobestuurders ook heel vaak onvoorzichtig zijn en zo fietsers in gevaar brengen. Verplaats je even in de rol van de andere en lever die kleine inspanning voor elkaar en voor jezelf.

Contact en openingsuren

Technische dienst
Jan van Ruusbroecpark
1560 Hoeilaart
Telefoon: 
02 658 28 70
E-mailadres: 
technischedienst [at] hoeilaart.be
Huidige openingsuren
Vandaag open van 8:15 tot 12:00
Morgen gesloten
Een afspraak maken wordt ten stelligste aangeraden. Op donderdag tussen 16 en 19.30 uur kan je op deze dienst ook terecht op afspraak.

Alle openingsuren

Vertel het verder