Verbod op vuurwerk

23-11-2020 - Het is verboden om vuurwerk af te steken, zowel op privaat domein (bijvoorbeeld in de tuin) als op openbaar domein (bijvoorbeeld op straat), van 20 november 2020 tot en met 17 januari 2021. Het verbod geldt ook voor geluidskanonnen, wens- of feestballonnen (wat sowieso al verboden is op Hoeilaarts grondgebied), kerstboomverbrandingen of vuren in open lucht en het gebruik van pyrotechnische artikelen.

Vuurwerk afsteken is gevaarlijk en zorgt ieder jaar rond de jaarwisseling voor feestvierders met brandwonden op de spoeddiensten. De ziekenhuizen staan al erg onder druk door het coronavirus. Ook de brandweer, de politiediensten en het ziekenvervoer moeten nu vrij gehouden worden om ingezet te worden in de bestrijding van de pandemie. Bovendien wil men ook samenscholingen vermijden. Dat is in strijd met de huidige coronamaatregelen en verhoogt de kans op nieuwe besmettingen.

Het verbod geldt voor de hele provincie Vlaams-Brabant en werd uitgebreid naar heel België. Bekijk hier het politiebesluit.

Vertel het verder