Vijf plaatsen voor personen met een handicap

Op het nieuwe Gemeenteplein werden vijf parkeerplaatsen voor personen met een handicap ingericht. Dat is precies hetzelfde aantal als oorspronkelijk voorzien werd in de plannen.

Het nieuwe Gemeenteplein telt vijf parkeerplaatsen voor personen met een handicap: twee op het plein zelf, één voor de kerk, één op de Neroparking en één in de Marcel Félicéstraat.

Om het op de terrasjes rond het plein zo aangenaam mogelijk te houden, werd een zomerregeling ingevoerd waarbij er elk jaar van 1 april tot 31 oktober op een viertal parkeervakken vlak voor de horecazaken niet geparkeerd mag worden. Het gaat om ‘gewone’ parkeerplaatsen. De vijf parkeerplaatsen voor personen met een handicap blijven het hele jaar door behouden.

In de oorspronkelijke plannen was ter hoogte van Eet- en Koffiehuis Hola een parkeerplaats voor personen met een handicap voorzien. Om te vermijden dat deze plaats door de zomerregeling zou weggevallen, werd ze verplaatst en bevindt ze zich wat lager op plein, voor de kerkmuur.

Net buiten het project ‘Nieuw Gemeenteplein’ bevinden zich op de Felix Sohieparking en op de Mariënparking respectievelijk 2 en 3 parkeerplaatsen voor personen met een handicap.

Contact en openingsuren

Technische dienst
Jan van Ruusbroecpark
1560 Hoeilaart
Telefoon: 
02 658 28 70
E-mailadres: 
technischedienst [at] hoeilaart.be
Huidige openingsuren
Vandaag open van 8:15 tot 12:00
Morgen open van 8:15 tot 12:00
Op donderdag tussen 16 en 19.30 uur kan je op deze dienst ook terecht op afspraak.

Alle openingsuren

Vertel het verder