Vlot en veilig met de trein naar Brussel

Er wordt heel wat gewerkt in de stationsomgeving van Groenendaal. Er wordt een fietssnelweg aangelegd langs de N275, er komt een ecorecreaduct over de Ring, het hele stationsplein wordt heraangelegd en tot slot zijn er ook nog werken aan het spoor en de spoorwegbrug in de I. Vandammestraat. Hierdoor is het niet altijd eenvoudig om tot aan het station van Groenendaal te geraken. We geven je mee hoe je toch veilig en vlot de trein kan nemen tussen Brussel en Ottignies.

Te voet

Wanneer er treinen rijden is er voor voetgangers doorgang mogelijk van en naar de perrons gedurende elke fase van de werken. Hou er rekening mee dat je soms wat moet omlopen en dat het mogelijk een minuut of twee langer duurt om het perron te bereiken.

Station Hoeilaart is een alternatief voor station Groenendaal. Er stopt in de spits een trein minder, maar het station ligt op wandelafstand van het centrum van Hoeilaart. Er werd de laatste maanden bovendien geïnvesteerd in voetpaden om het station toegankelijker te maken.

Met de fiets

Voor fietsers wordt er altijd een doorgang vrijgehouden wanneer er treinen rijden. Mits enkele minuutjes extra geraak je dus steeds op het perron. Om je fiets veilig te stallen werd er in samenwerking met de NMBS een afgesloten fietsenstalling voorzien. Wens je hiervan gebruikt te maken en een plaatsje te huren (60 euro per jaar + 20 euro waarborg)? Dan kan dat via deze link.

Met de bus

Het station van Groenendaal is bereikbaar met de bussen van De Lijn (lijnen 830, 395, 553, 595 en 598) en TEC (lijn 366). Tijdens de werken proberen we maximaal plaats vrij te houden zodat de bussen zich correct kunnen stallen en keren. Door de werken in de omgeving is het mogelijk dat ook de bus enkele minuten vertraging heeft.

Met de auto

Pendelaars die met de auto naar het station van Groenendaal komen, ervaren onwaarschijnlijk de meeste hinder. Het aantal parkeerplaatsen ligt tijdens de werken drastisch lager. Afhankelijk van de fase van de werken zal er haast geen parking meer zijn. 

Via een kiss & ride is het mogelijk om, zonder te parkeren, treinreizigers af te zetten en op te pikken. Om ervoor te zorgen dat de bussen van De Lijn steeds hun halte kunnen bereiken en terugdraaien, zal er streng opgetreden worden tegen foutparkeerders.

Wil je zeker zijn van een parkeerplek aan een station, dan kijk je best uit naar alternatieven, zoals de parking aan het station van La Hulpe. Zeker wanneer je van buiten Hoeilaart pendelt, kan dit een aanzienlijke tijdswinst opleveren en onnodige parkeerstress vermijden. Meer info vind je hier.

Contact en openingsuren
Jan van Ruusbroecpark
Hoeilaart 1560
België
Wegbeschrijving
Telefoon
02 658 28 72
Huidige openingsuren
Vandaag open van 8:15 tot 12:00
Morgen gesloten
Een afspraak maken wordt aangeraden. Op donderdag tussen 16 en 19.30 uur kan je op deze dienst ook terecht op afspraak.

Alle openingsuren

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Mis geen enkel nieuwtje over Hoeilaart