Voegen worden hersteld

De gemeente stelde vast dat bij de aanleg van het nieuwe Gemeenteplein de aansluitingen tussen de betonnen en de asfalten weggedeelten niet correct werden uitgevoerd. Aannemer Van Hoeyveld dient deze voegen te herstellen.

Concreet gaat het over de aansluitingen van het plein met de Henri Caronstraat, de Felix Sohiestraat en het kruispunt Denayerstraat.

De werken

Dinsdag 3 juli, vanaf 12 uur tot ongeveer 16 uur, worden de huidige voegen uitgebroken.
Woensdag 4 juli, vanaf 7 uur ’s morgens tot ongeveer 18 uur, worden ze met gietasfalt gedicht.

Het verkeer

Het gemotoriseerd verkeer tussen de Henri Caronstraat en de Joseph Denayerstraat zal hiervan sterke hinder ondervinden. Er wordt een omleiding voorzien.

  • Het verkeer richting Jezus-Eik wordt omgeleid via de Overijsesteenweg en de Victor Mertensstraat.
  • Het verkeer richting Welriekende wordt eveneens omgeleid via de Overijsesteenweg en de Victor Mertensstraat, en kan verder via de Josse Biesmansstraat of de Wijndaalstraat Welriekende bereiken.
  • Het verkeer komende van Welriekende wordt omgeleid via de Marcel Félicéstraat en de Joseph Jolystraat, het verkeer komende uit de richting Jezus-Eik via de Joseph Denayerstraat en de Joseph Jolystraat.

In de Overijsesteenweg wordt tussen de Albert Biesmanslaan en de Koldamstraat het eenrichtingverkeer omgedraaid. Ook in de Joseph Jolystraat wordt de eenrichting omgedraaid.

Voetgangers zullen geen hinder van de werken ondervinden. Zij kunnen het voetpad blijven gebruiken. Ook fietsers kunnen via het voetpad, met de fietst aan de hand, langs de werken passeren.

Op dinsdag 3 juli worden er na 16 uur over de uitgebroken voegen stalen platen gelegd, zodat het verkeer tot woensdagmorgen 7 uur weer normaal over het Gemeenteplein kan verlopen.

Bussen van De Lijn

Naar Brussel/Jezus-Eik

Vanaf dinsdagmiddag 3 juli (12 uur) tot donderdagmorgen 5 juli (voor 6.30 uur) volgen de bussen van De Lijn de Overijsesteenweg, met een tijdelijk halte op het Lindekeplein.

Vanuit Brussel/Jezus-Eik

Vanaf dinsdagmiddag 3 juli (12 uur) tot donderdagmorgen 5 juli (voor 6.30 uur) rijden de bussen van De Lijn via de Joseph Denayerstraat naar de Joseph Jolystraat.

Contact en openingsuren

Technische dienst
Jan van Ruusbroecpark
1560 Hoeilaart
Telefoon: 
02 658 28 70
E-mailadres: 
technischedienst [at] hoeilaart.be
Huidige openingsuren
Vandaag open van 8:15 tot 12:00
Morgen open van 8:15 tot 12:00
Op donderdag tussen 16 en 19.30 uur kan je op deze dienst ook terecht op afspraak.

Alle openingsuren

Vertel het verder