Warmteverlies in kaart brengen? Doe een warmtescan van jouw woning!

Inwoners van Hoeilaart krijgen de kans om tijdens de herfst en winter goedkoop een warmtescan van hun woning te laten uitvoeren. Dankzij een toelage van de gemeente, betaal je 3Wplus daarvoor slechts 40 euro.

Bij een warmtescan gaat een energiedeskundige met een warmtebeeldcamera na waar precies in je woning warmte verloren gaat. Zo’n toestel is nodig aangezien warmteverlies niet met het blote oog waarneembaar is. De camera stelt de deskundige in staat om infraroodfoto’s van de woning te nemen, zowel aan de buitenkant als aan de binnenzijde. Na het onderzoek ter plaatse stelt de expert van 3Wplus een rapport op, met daarin onder meer sprekende infraroodbeelden die het warmteverlies aan de hand van kleuren duidelijk maken. Verder staan in het rapport tips en adviezen om het warmteverlies tegen te gaan. Mits enkele ingrepen is de kost van de audit zo terugverdiend. Voor sociale doelgroepen is er overigens een korting. Zij betalen 20 euro minder voor de audit en kunnen aanspraak maken op verhoogde premies. Ook eigenaars die aan sociale doelgroepen willen verhuren, kunnen een beroep doen op heel wat voordeeltarieven.

Wie zijn of haar woning aan een warmtescan wil onderwerpen, aarzelt best niet te lang. Een warmtescan kan enkel uitgevoerd worden als het buiten echt koud is.

Info en aanvragen: gsm 0499 92 39 29 - benoveren [at] 3wplus.be

Contact en openingsuren

Milieudienst
Jan van Ruusbroecpark
1560 Hoeilaart
Telefoon: 
02 658 28 75
E-mailadres: 
milieu [at] hoeilaart.be
Huidige openingsuren
Vandaag open van 8:15 tot 12:00
Morgen open van 8:15 tot 12:00
Op donderdag tussen 16 en 19.30 uur kan je op deze dienst ook terecht op afspraak.

Alle openingsuren

Vertel het verder