Wat doet Hoeilaart voor de Oekraïense vluchtelingen?

Update 23 maart 2022 - De gemeente dankt de Hoeilanders voor de vele hartverwarmende reacties en initiatieven, en spant zich in om de vluchtelingen en hun gastgezinnen zo goed mogelijk te ondersteunen.

Update 23 maart 2022 - De gemeente dankt de Hoeilanders voor de vele hartverwarmende reacties en initiatieven, en spant zich in om de vluchtelingen en hun gastgezinnen zo goed mogelijk te ondersteunen.

Informatieavond

Op woensdag 30 maart organiseert de sociale dienst een informatieavond voor Hoeilanders die al vluchtelingen opvangen én voor inwoners die interesse hebben om zich als opvanggezin te engageren. De sociale dienst zal er vragen beantwoorden en verschillende thema’s aankaarten waar je als gastgezin mee te maken krijgt.

Afspraak van 19 tot 21 uur, in de theaterzaal van het GC Felix Sohie. Best vooraf inschrijven via sociale.dienst@hoeilaart.be.

Opvangplaatsen

De gemeente schakelt volgende opvangplaatsen in.

  • In het oude kinderdagverblijf Solheide zijn de werken begonnen om het om te bouwen tot een opvangplaats voor veertien personen, zowel alleenstaanden als gezinnen.
  • De conciërgewoning wordt omgebouwd tot een opvangplaats voor een meergeneratiegezin.
  • Daarnaast kunnen nog twee kleine gezinnen terecht in twee studio’s van het OCMW.

Ontmoetingsplek voor de vluchtelingen

Elke woensdag- en vrijdagvoormiddag (9-12 uur) zijn de vluchtelingen welkom in de cafetaria van het GC Felix Sohie, om elkaar te ontmoeten bij een kopje koffie of thee. Voor de kinderen wordt er speelgoed voorzien.

Aanbod voor jongeren en kinderen

Met de lagere scholen van Hoeilaart en de secundaire scholen van Overijse wordt momenteel bekeken hoe de Oekraïense kinderen er best opgevangen kunnen worden. Dat geldt ook voor het Speelplein, het sport- en ander vrijetijdsaanbod voor kinderen en jongeren tot en met 18 jaar.

Oproep voor goederen

De gemeente stockeert geen goederen. Regelmatig stuurt de sociale dienst via Facebook en de Hoeilaart-app gerichte oproepen uit voor spullen waar de gezinnen nood aan hebben.

Wil je intussen al laten weten welke eventueel nuttige spullen je liggen hebt? Maak dan gebruik van dit online formulier. De sociale dienst zal je contacteren wanneer er effectief nood aan is.

Normale werking gaat verder

Het gemeentebestuur benadrukt dat Hoeilanders die het nodig hebben, verder op de ondersteuning van de sociale dienst kunnen blijven rekenen.

Contact en openingsuren
Jan van Ruusbroecpark
Hoeilaart 1560
België
Wegbeschrijving
Telefoon
02 658 28 68
Huidige openingsuren
Vandaag open van 9:00 tot 12:00
Morgen open van 9:00 tot 12:00
Een afspraak maken wordt aangeraden.

Alle openingsuren

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Mis geen enkel nieuwtje over Hoeilaart