Waversesteenweg: binnenkort overal riolering

Op dinsdag 26 september beginnen er in de Waversesteenweg, tussen de Nilleveldstraat en de Hoeilaartseweg, werken. Een aantal woningen dat nog niet over openbare riolering beschikte, zal binnenkort kunnen aansluiten. De werken zullen vermoedelijk 100 werkdagen duren.

Riolering

Tussen de huisnummers 108/143 en de Hoeilaartseweg wordt over een lengte van 110 meter riolering aangelegd. Dit is een van de weinige plaatsen in Hoeilaart waar nog geen openbare riolering ligt. De aangrenzende bewoners kunnen op de nieuwe riolering aansluiten.

Afwerking

Tussen de Nilleveldstraat en de Hoeilaartseweg worden over de hele lengte de voetpaden en de asfaltlaag vernieuwd. Er worden twee extra wegversmallingen aangebracht. De klinkers van het verkeersplateau Nilleveldstraat-Waversesteenweg worden vervangen door een asfaltlaag. Ter hoogte van de Hoeilaartseweg wordt de 90°-bocht volledig heringericht.

Verkeer

Tijdens fase 1 van de werken, van 26 september tot en met 6 oktober, wordt de Waversesteenweg tussen de Nilleveldstraat en de Tenboslaan afgesloten voor doorgaand verkeer. Het verkeer van en naar Maleizen wordt omgeleid via de Joseph Kumpsstraat. Ook de bussen van De Lijn volgen deze omleiding.

Tijdens fase 2 (van 9 oktober tot ongeveer begin februari 2018) wordt het verkeer door middel van verkeerslichten over één rijvak geleid.

De exacte duur van de fases hangt onder meer af van het weer. Bij slecht weer kan een fase langer uitlopen dan voorzien. Wij raden u daarom aan om altijd goed de signalisatieborden in de gaten te houden en op te volgen.

Communicatie

Wijzigingen in de planning proberen we tijdig te communiceren. We zullen hiervoor onder meer volgende kanalen gebruiken.

  • Bewonersbrieven.
  • De gemeentelijke app. Meer uitleg over hoe u de Hoeilaart-app op uw smartphone kan installeren, vindt u hier.
  • Het e-zine ‘Werken Waversesteenweg’. Bezorg hiervoor je e-mailadres aan de communicatiedienst via info [at] hoeilaart.be.
  • De websitepagina www.hoeilaart.be/werken-waversesteenweg. Op deze pagina vind je ook de plannen en de Powerpoint-presentatie van de bewonersvergadering die op 9 september plaatsvond.

Contact en openingsuren

Technische dienst
Jan van Ruusbroecpark
1560 Hoeilaart
Telefoon: 
02 658 28 70
E-mailadres: 
technischedienst [at] hoeilaart.be
Huidige openingsuren
Vandaag open van 8:15 tot 12:00
Morgen open van 8:15 tot 12:00
Op donderdag tussen 16 en 19.30 uur kan je op deze dienst ook terecht op afspraak.

Alle openingsuren

Vertel het verder