Week van de handhaving van 5 tot 11 oktober

Lokaal bestuur Hoeilaart zorgt samen met Interrand voor de netheid van de openbare ruimtes, het ledigen van de gemeentelijke straatvuilnisbakken en het ophalen van huishoudelijk afval en sluikstorten. Deze samenwerking, ook met de politie, maakt dat iedereen zich goed voelt in een proper Hoeilaart.

Vele inwoners doen hun uiterste best om de omgeving net te houden. Met de Week van de handhaving willen we diegenen die sluikstorten of zwerfvuil achterlaten aan een glasbol, op een stoep, in een park of berm of die huisvuil dumpen in en rond publieke vuilbakken erop wijzen dat wij Hoeilanders dat niet appreciëren, noch tolereren.

Van 5 t.e.m. 11 oktober zullen affiches op de publieke vuilbakken en op de glasbollen vragen om respect op te brengen voor Jurgen, de man die bij Interrand elke dag alles gaat opruimen. Die week zullen er meer controles zijn, zowel anoniem als in uniform. Lichte overtreders zullen worden aangesproken. Aan hen worden alternatieven voorgesteld. Bij zwaardere overtredingen wordt er beboet.

Interrand, de gemeentediensten en de politie gaan hierbij niet alleen voor een harde, maar ook voor een positieve aanpak: wie zijn zwerfvuil correct in de vuilbak gooit, mag rekenen op een complimentje. De sluikstorter mag rekenen op een boete.

Heb je een sluikstort gezien? Meld het via de website www.interrand.be/sluikstort.

Wens je zwerfvuilvrijwilliger te worden? Neem contact op met onze milieudienst: tel. 02 658 28 75.

Meer info bij Marianne Verbraeken, afvalcoach bij Interrand: tel. 02 658 95 41 of marianne.verbraeken@interrand.be

Contact en openingsuren

Milieudienst
Jan van Ruusbroecpark
1560 Hoeilaart
Telefoon: 
02 658 28 75
E-mailadres: 
milieu [at] hoeilaart.be
Huidige openingsuren
Vandaag open van 8:15 tot 12:00
Morgen open van 8:15 tot 12:00
Een afspraak maken wordt ten stelligste aangeraden.

Alle openingsuren

Vertel het verder