Wegenwerken in Groenendaal

20.07.2021 - Begin augustus starten in Groenendaal twee belangrijke werven.

De aanleg van een fietspad langs de N275

Wat?

In de Terhulpsesteenweg wordt, tussen de fietsersbrug van Groenendaal en de grens met Watermaal-Bosvoorde, een gloednieuw fietspad aangelegd. Deze werken zijn de start van de aanleg van de fietssnelweg F205, die in een volgende fase verder zal worden aangelegd richting Terhulpen. Gelijktijdig zal er ook gewerkt worden aan de riolering. Na de werken zal er op een comfortabele en veilige manier gefietst kunnen worden tussen Hoeilaart en Brussel. De werken duren ongeveer zes maanden, tot begin 2022.

Gevolgen voor het verkeer

Er zal slechts één rijvak beschikbaar zijn voor het autoverkeer op de Terhulpsesteenweg, komende van Brussel. Het verkeer richting Brussel wordt omgeleid.

Omleiding voor fietsers en autoverkeer

Ook het fietsverkeer moet omrijden. De noordelijke fietsbrug wordt afgesloten en al het fietsverkeer dient de zuidelijke fietsbrug te gebruiken. De omleiding voor fietsers loopt verder via het Zoniënwoud (Bundersdreef en Tumuliweg).

Omleiding voor fietsers detail

Belangrijke updates over deze werken vind je de komende maanden op de website van het Agentschap Wegen & Verkeer.  

Werken aan het ecorecreaduct De Priorij

Wat?

Wandelaars en fietsers zullen in de toekomst met het ecorecreaduct De Priorij vanaf het station van Groenendaal over de Ring tot aan het bosmuseum kunnen wandelen of fietsen via de verbeterde en verbrede recreatieve verbinding.

Ecorecreaduct

Gevolgen voor het verkeer

Deze werken worden in verschillende fases uitgevoerd vanaf maandag 2 augustus. Eind april 2023 zou het project afgerond moeten zijn. Het kruispunt Groenendaal aan het ecorecreaduct blijft tijdens elke fase van de werken toegankelijk met versmalde rijstroken.

Fase 1: van 2 tot 6 augustus: aanleg van nutsleidingen.

De Duboislaan wordt hiervoor volledig afgesloten vanaf zondag 1 augustus, 21 uur. Voor het autoverkeer loopt de omleiding via het Leonardkruispunt of via Waterloo. Het fietsverkeer zal van deze werken geen of weinig hinder ondervinden. De parkings in de Duboislaan zijn niet bereikbaar. Parkeren doe je dus best aan het station van Groenendaal.

Fase 2: aanpassingen aan de riolering en verplaatsing van nutsleidingen.

Meer info volgt.

Fase 3: afbraak van de fietsersbrug aan de zuidzijde van de spoorwegbrug.

Meer info volgt.

Alle info over deze werken vind je op de website van Werken aan de Ring.

 

Vertel het verder