Welkom in Hoeilaart!

Elk jaar in oktober nodigt de gemeente Hoeilaart haar nieuwe inwoners op het gemeentehuis uit. Zo ook op zondag 6 oktober 2019. Klik hier alvast voor de foto's.

Om niet in het vaarwater van de verkiezingen te komen, werd in 2018 de ontvangst al in juni georganiseerd. Sinds dan verhuisden 1015 volwassenen en kinderen naar Hoeilaart. In dezelfde periode vertrokken 1002 mensen uit Hoeilaart. Momenteel telt Hoeilaart 11.427 inwoners.

Deelnemers

De nieuwkomers van het voorbije jaar kregen een uitnodiging in de bus voor de wederzijdse kennismaking op zondag 6 oktober.119 personen gingen op de uitnodiging.

Ongeveer de helft van de deelnemers waren Belgen (60). Daarnaast waren nog 17 andere nationaliteiten vertegenwoordigd: Duitsers, Fransen, Italianen, Spanjaarden, Roemenen, Tsjechen, Hongaren, Maltezen, Britten, Chinezen, Oostenrijkers, Zuid-Afrikanen, Denen, Polen, Argentijnen, Bolivianen en Peruanen.

Programma

De nieuwkomers werden om 10.30 uur in het GC Felix Sohie verwacht. Na het introductiefilmpje ‘Hoeilaart’, gedraaid door Hoeilanders Dennis Lauwers en Lien Moyson en ingesproken door Hanne Decoutere, bezochten de deelnemers het gemeenschapscentrum.

Tijdens de gegidste wandeling die volgde, maakten de deelnemers kennis met de geschiedenis en het dorpscentrum van Hoeilaart. Naar goede gewoonte werden ze ’s middags op het gemeentehuis getrakteerd op belegde broodjes, echte Hoeilaartse kaastaart en druiven, en schuimwijn. Aan de folderstand maakten zij kennis met wat het Hoeilaartse gemeenschapsleven te bieden heeft.

Na de receptie ging, voor wie wou, de kennismakingsronde verder met een boswandeling in Groenendaal.

Twee animatoren ontfermden zich de hele dag over de kinderen, die een bezoek brachten aan het kinderhoekje in de bib en mochten tekenen, kleuren, spelletjes spelen, … in de raadzaal van het gemeentehuis.

Het kindercollege was vertegenwoordigd door burgemeester Sigur Witte.

Contact en openingsuren

Communicatiedienst
Jan van Ruusbroecpark z/n
1560 Hoeilaart
Telefoon: 
02 658 28 48
E-mailadres: 
communicatie [at] hoeilaart.be
Huidige openingsuren
Vandaag open van 8:15 tot 12:00
Morgen gesloten
Op donderdag tussen 16 en 19.30 uur kan je op deze dienst ook terecht op afspraak.

Alle openingsuren

Vertel het verder