Welkom op de hondenlosloopweide!

Op straat, in het park, op een wandelweg … op openbare plaatsen moet je altijd en overal je hond aan de leiband houden. Om je viervoeter toch de kans te geven om - onder jouw toezicht - zonder leiband te ravotten, richtte de gemeente een hondenlosloopweide in.

De kersverse hondenlosloopweide van Hoeilaart bevindt zich in de Watertorenstraat, achter het recyclagepark. De weide is elke dag open van 8 tot 20 uur. Er zijn twee ingangspoorten: eentje voor bezoekers en een grotere voor de onderhoudsdiensten. Rond het terrein werd een kastanjehouten afsluiting geplaatst. Vanop een zitbank kunnen de baasjes hun hond in de gaten houden.

Een losloopweide is niet te verwarren met een hondentoilet. De baasjes moeten er – net als op straat – de hondenpoep opruimen. Een vuilnisbak en een dispenser voor hondenpoepzakjes staan ter beschikking. Op de weide staat ook een bord. Daarop staan alle spelregels waaraan de baasjes en hun honden zich moeten houden.

Buiten de losloopweide: honden aan de leiband!

(Politiereglement art. 129)

Op openbare plaatsen moet je je hond altijd aan de leiband te houden. Dat is nodig om de veiligheid en het veiligheidsgevoel van andere wandelaars en dieren te beschermen. Vooral kinderen en oudere mensen zijn vaak bang voor onbekende honden.

Je kan een administratieve boete krijgen die kan oplopen tot 350 euro, wanneer je je niet aan deze regel houdt.

Contact en openingsuren

Milieudienst
Jan van Ruusbroecpark
1560 Hoeilaart
Telefoon: 
02 658 28 75
E-mailadres: 
milieu [at] hoeilaart.be
Huidige openingsuren
Vandaag open van 8:15 tot 12:00
Morgen open van 8:15 tot 12:00
Op donderdag tussen 16 en 19.30 uur kan je op deze dienst ook terecht op afspraak.

Alle openingsuren

Vertel het verder