Werken aan de Ring: afbraak fietsbrug Groenendaal

In de periode van 25 oktober tot en met 30 oktober 2021 wordt 's nachts in drie fases gewerkt om de zuidelijke fietsbrug in Groenendaal af te breken.

In de periode van 25 oktober tot en met 30 oktober 2021 wordt 's nachts in drie fases gewerkt om de zuidelijke fietsbrug (kant van Waterloo) in Groenendaal af te breken. Deze werken kaderen in het project Werken aan de Ring.

FASE 1: afsluiten parallelweg kant Duboislaan, inclusief rechter rijvak binnenring (enkel 's nachts)

Richting de Duboislaan worden de twee rijstroken onder de brug afgesloten. Er wordt een omleiding voorzien langs de Groenendaalsesteenweg.

FASE 2: afsluiten parallelweg kant Terhulpsesteenweg, inclusief rechter rijvak buitenring (enkel 's nachts)

Richting Groenendaalsesteenweg worden de twee rijstroken onder de brug afgesloten. Er wordt een omleiding voorzien langs de Terhulpsesteenweg.

FASE 3: afsluiten R0 binnenring en buitenring (enkel 's nachts)

De tunnel wordt afgesloten ter hoogte van de werf, op de R0, de rijstroken evenwijdig met de treinbrug, aan beide zijden worden afgesloten. Kruisende beweging wordt onmogelijk. Verkeer wordt omgeleid via complex Waterloo en Vierarmen (U-turn).

Fietsers en voetgangers worden dag én nacht rond de werken geleid op een afgescheiden pad en omgeleid naar de fietsbrug langs de noordkant (kant Leonard). Daar kunnen ze op een veilige manier het kruispunt bovengronds oversteken. Elke fase zal een à twee nachten duren.

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Mis geen enkel nieuwtje over Hoeilaart