Werken in de Vlaanderveldlaan en C. Melottestraat vanaf 5 september

Vanaf maandag 5 september 2022 worden er wegenwerken uitgevoerd in de Vlaanderveldlaan en de C. Melottestraat. In de eerste fase wordt het voetpad aan de kant van de onpare huisnummers aangelegd. In de tweede fase wordt ook het verkeersplateau op het kruispunt G. Huynenstraat - C. Melottestraat uitgebroken en geasfalteerd.

Op maandag 5 september 2022 begint de aannemer met de aanleg van het voetpad in de Vlaanderveldlaan en de C. Melottestraat. Om ervoor te zorgen dat voetgangers vlot en veilig het treinstation van Hoeilaart kunnen bereiken, wordt de bestaande verharding aan de kant van de onpare huisnummers opgebroken en vervangen door een voetpad in klinkers. De werken bevatten onder andere het vervangen van de bestaande weggoot, het plaatsen van een boordsteen en het leggen van een voetpad van 1,54 meter breedte. Hierbij zal de bestaande mix van verhardingen (klinkers, kiezel, kassei, …) opgebroken worden. Ter hoogte van de opritten wordt een afgeschuinde boordsteen voorzien om vlot binnen en buiten te kunnen rijden. 

De werken in de Vlaanderveldlaan situeren zich tussen de Begonialaan en de Vosdellestraat. In de C. Melottestraat wordt er tussen de Krekelheide en de
G. Huynenstraat gewerkt. In een volgende fase wordt ook het verkeersplateau op het kruispunt G. Huynenstraat - C. Melottestraat uitgebroken en geasfalteerd.

Verkeershinder

Eerste fase

Tijdens het aanleggen van het voetpad in de Vlaanderveldlaan wordt de werfzone afgesloten. Plaatselijk verkeer is toegelaten maar kan sterk gehinderd worden door de aanwezigheid van werfmachines. Het doorgaand verkeer wordt omgeleid via de J.B. Charlierlaan enerzijds en via de G. Huynenstraat, IJzerstraat anderzijds. Van 7 tot 17 uur geldt een parkeerverbod tijdens de weekdagen langs beide zijden van de straat, ter hoogte van de werfzone. Deze fase zal ongeveer een 3-tal weken duren.

vlaanderveldlaan fase 1

 

Tweede fase

In de volgende fase wordt het voetpad in de C. Melottestraat en het kruispunt G. Huynenstraat – C. Melottestraat aangelegd. Het verkeer zal via de Jean Velgestraat omgeleid worden. Deze werken zullen ook een 3-tal weken in beslag nemen.

vlaanderveldlaan fase 2

In de tweede fase zullen fietsers een kleine omleiding moeten volgen via de Tulpenlaan en de Berkewegel. Voetgangers zullen steeds doorgang hebben langs de werf.

Vragen of problemen?

Mocht je over deze werken nog vragen hebben of mochten er zich problemen voordoen, dan kan je rechtstreeks contact opnemen met de technische dienst via technischedienst@hoeilaart.be of tel. 02 658 28 70.

Contact en openingsuren
Jan van Ruusbroecpark
Hoeilaart 1560
België
Wegbeschrijving
Telefoon
02 658 28 70
Huidige openingsuren
Vandaag open van 8:15 tot 12:00
Morgen open van 8:15 tot 12:00
Een afspraak maken wordt aangeraden. Op donderdag tussen 16 en 19.30 uur kan je op deze dienst ook terecht op afspraak.

Alle openingsuren

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Mis geen enkel nieuwtje over Hoeilaart