Werken Koldamsite zitten op schema

De werken om de sporthal te vernieuwen en te vergroten en een nieuw jeugdcentrum te bouwen, blijven goed opschieten. Begin november keerden drie sportclubs (basket, badminton, hockey) en de Sint-Clemensschool al naar de sporthal terug. Vanaf 22 december zullen meer clubs en basisschool Het Groene Dal kunnen volgen.

Stand van de werken

Verbouwing bestaande sporthal

  • In de grote zaal werden de energievriendelijke tl-lampen vervangen door nog zuinigere ledlampen. De nieuwe verwarmingsinstallatie en de verluchtingssystemen zijn geplaatst.
  • De kleedkamers werden verplaatst naar de verdieping en zijn volledig klaar voor gebruik. Begin november waren een viertal kleedkamers al afgewerkt en van tijdelijke verwarming voorzien om de eerste clubs op te vangen.
  • Momenteel worden in de gangen de technische installaties voor elektriciteit, verwarming, koeling en verluchting geplaatst. Daarna zullen de plafonds afgewerkt worden.

Nieuwbouw aan weerskanten van de sporthal

  • De ruwbouw van het gelijkvloers is klaar (wanden, isolatie, kolommen en vloer). Als de weersomstandigheden meevallen, staat de ruwbouw van de verdieping er tegen eind januari 2019 ook helemaal.
  • Begin februari 2019 zal gestart worden met het plaatsen van de technische installaties voor elektriciteit, verwarming, koeling en verluchting.
  • Het is de bedoeling om eind februari de dakwerken aan te vatten.

Tijdelijke ingang

De ingang van de sporthal bevindt zich momenteel aan de kant van de Albert Biesmanslaan en is bereikbaar via een brug over de IJse. Langs alle andere kanten wordt de sporthal omringd door de werf.

Deze ingang zal tot het einde van de werken (juni 2019) in gebruik blijven.

Bereikbaarheid

Hoe kan je de ingang van de sporthal bereiken?

Als voetganger

  • Via het fietspad, in twee richtingen.
  • Via de oversteekplaats ter hoogte van de Overijsesteenweg.

Als fietser

Ter hoogte van Jeugdcentrum Koldam is een fietsenstalling. Vandaar kan je via het fietspad de ingang van de sporthal bereiken.

Als automobilist

Parkeer je wagen op een van de parkings in de buurt en ga vandaar te voet naar de sporthal.

Sluiting sporthal

Van maandag 4 maart tot vrijdag 15 maart 2019 (deels in het krokusverlof) zal de sporthal gedurende twee weken volledig gesloten worden om

  • de sporthal te vergroten door de oude muur (kant jeugdcentrum) af te breken;
  • het dak van de nieuwbouw aan weerskanten van de sporthal aan te sluiten op het bestaande dak.

Later op het jaar zal de sporthal nogmaals volledig gesloten moeten worden om de nieuwe sportvloer aan te leggen. Dat zal vermoedelijk gebeuren in de maand juni, wanneer alle competities en trainingen afgelopen zijn.

Contact en openingsuren

Technische dienst
Jan van Ruusbroecpark
1560 Hoeilaart
Telefoon: 
02 658 28 70
E-mailadres: 
technischedienst [at] hoeilaart.be
Huidige openingsuren
Vandaag open van 8:15 tot 12:00
Morgen open van 8:15 tot 12:00
Een afspraak maken wordt ten stelligste aangeraden. Op donderdag tussen 16 en 19.30 uur kan je op deze dienst ook terecht op afspraak.

Alle openingsuren

Vertel het verder