Werken nieuw sport- en jeugdcentrum schieten goed op

Op de Koldamsite gaan de werken aan het nieuwe sport- en jeugdcentrum goed vooruit. Drie clubs kunnen begin november al naar de sporthal terugkeren.

Zoals de werken op de Koldamsite momenteel evolueren, ziet het ernaar uit dat de vooropgestelde streefdatums gehaald zullen worden. Volgens de planning zal eind 2018 de grote zaal in de sporthal heropend worden, en zal medio 2019 het hele gebouw klaar zijn.

De grote zaal van de sporthal en enkele kleedkamers kunnen al iets vroeger in gebruik genomen worden, zij het niet in optimale omstandigheden. Zo bijvoorbeeld is er nog geen bergruimte voor groot materiaal, wordt de zaal verwarmd met een tijdelijke installatie en is ze enkel bereikbaar via een tijdelijke toegang vanuit de Albert Biesmanslaan.

Toch wil de gemeente de zaal vanaf 3 november ter beschikking stellen van drie clubs, voor wie de tijdelijke oplossing niet optimaal was. Het gaat om Basketbalclub Hoeilaart die er zal spelen op zaterdagavond, Nero’s Badmintonclub op dinsdagavond en de hockeyafdeling van HTC Isca die haar wintercompetitie op zondag in de sporthal zal afwerken.

De andere clubs die in de grote zaal actief waren, zijn na de kerstperiode welkom, wanneer voldoende berging, kleedkamers en een optimale infrastructuur gegarandeerd kunnen worden.

Vertel het verder