Werken Waversesteenweg: einde in zicht

Als de weersomstandigheden meevallen en de werken kunnen plaatsvinden zoals gepland, zal de steenweg na de paasvakantie weer opengesteld worden. Tot dan blijft de steenweg tussen de Nilleveldstraat en de Hoeilaartseweg afgesloten voor het doorgaand verkeer. Plaatselijk verkeer blijft zoveel mogelijk toegelaten.

Bocht ter hoogte van de Hoeilaartseweg

In de bocht werden door middel van een slibvormmachine boordstenen gegoten. Aansluitend worden nu de voetpaden aangelegd.
Vermoedelijk op 30 maart wordt in de bocht een eerste laag asfalt op de rijweg aangebracht.
Links en rechts van de rijweg komt een haag die de bocht zal verfraaien en accentueren, wat de verkeerssnelheid zal doen afremmen.

Verkeer
Van vrijdagochtend 30 maart (9 uur) tot zaterdagochtend 31 maart (9 uur) wordt de Waversesteenweg ter hoogte van de bocht afgesloten.
De woningen tussen de Nilleveldstraat en de Hoeilaartseweg zijn enkel bereikbaar vanuit de richting centrum.

Kruispunt met de Nilleveldstraat en de J.B. Denayerstraat

In de eerste week van de paasvakantie (week van 3 april) worden op het kruispunt de klinkers uitgebroken. De boordstenen worden hersteld en het kruispunt wordt in gereedheid gebracht om te asfalteren.

Verkeer
Tussen 7 uur en 17 uur wordt het kruispunt afgesloten voor alle verkeer. Na de werkuren wordt het kruispunt weer opengesteld. De woningen tussen de Nilleveldstraat en de Hoeilaartseweg zijn overdag enkel bereikbaar vanuit de richting Maleizen.

Asfaltering

In de tweede week van de paasvakantie (week van 9 april) wordt de steenweg dieper afgeschraapt en worden over de hele lengte, inclusief het kruispunt en de bocht, twee lagen asfalt aangebracht.

  • Woensdag 11 april: afschrapen
  • Donderdag 12 april: asfalteren onderlaag
  • Vrijdag 13 april: asfalteren bovenlaag
  • Maandag 16 april, na de spitsuren: aanbrengen van de belijning

Verkeer

Op woensdag 11 april is er overdag, tijdens het afschrapen van de oude lagen, op de Waversesteenweg geen verkeer mogelijk. ’s Avonds zijn de woningen weer bereikbaar.

Voor de onderlaag wordt een speciaal type asfalt gebruikt dat langer elastisch blijft. Daarom is het uiterst belangrijk om niet over deze onderlaag te rijden voor ze volledig afgekoeld is! Om die reden zijn we verplicht om de hele werfzone twee dagen volledig af te sluiten voor alle verkeer: van donderdagochtend 12 april (7 uur) tot zaterdagochtend 14 april (7 uur).

De bewoners die overdag hun wagen willen gebruiken, parkeren hun wagen best buiten de zone.

Vragen of problemen?

Mochten er vragen of problemen zijn, contacteer dan gerust onze technische dienst, tel. 02 658 28 70, technischedienst@hoeilaart.be.

Contact en openingsuren

Technische dienst
Jan van Ruusbroecpark
1560 Hoeilaart
Telefoon: 
02 658 28 70
E-mailadres: 
technischedienst [at] hoeilaart.be
Huidige openingsuren
Vandaag open van 8:15 tot 12:00
Morgen open van 8:15 tot 12:00
Op donderdag tussen 16 en 19.30 uur kan je op deze dienst ook terecht op afspraak.

Alle openingsuren

Vertel het verder